Sunday, July 14, 2013

Jamu

Hello,

Hari minggu, jam 6 pagi suasana masih senyap maklumla hari rehat bagi yang bekerja kan. Yang budak budak sekolah pun kalau hari minggu biasa bangun lambat juga. Dapat pass tengok tv sampai lewat malam atau yang rajin study sampai subuh. (' ',) . Tapi lain pulak suasana rumah mom yang hari hari awal pagi sudah bising. Adui joel,  ezra..  kenapa kamu org awalnya la bangun.sudah la tidur lewat juga!!  balik balik juga mom "sssttttt ssstttttt ,diam sikit orang masih tidur". Segan jugala dengan jiran .mau buat macam mana ada budak kan, tapi jiran pun ada budak tapi senyap saja. *sign*

Balik kepada tajuk. Sudah seminggu lebih mom try minum jamu. Badan selalu rasa letih ramai yang suruh try jamu. Emmm try la kan. Mom pun try la jamu mak dara. Mom ada google dan check forum tentang jamu ni. Last last try jamu mak dara ni sebab SIL pun ambil jamu ni dan mom tengok hasilnya ok. Bertenaga saja mom tengok diaorang tu. Haha..
Rasa jamu ni ok,tiada la pahit bau pun tidak la menyengat. Hairan juga dalam botol tu kalau di hidu haihhh..mau pengsan ada macam bau bau kari. Tapi sudah bancuh dengan air tiada pula bau kari tu kuat sangat.

Hari pertama minum, kepala pening badan rasa sejuk sejuk. Tidak lama rasa panas dan keluar peluh. Lepas beberapa hari sudah ok. Memang minum jamu ni mulut kering rasa haus saja. Memang perlu minum air banyak. Mom minum sekali saja sehari mau tengok jared ok ka sebab dia masih menyusu badan. Dan sudah seminggu ni jared ok jadi bolehla mom teruskan.kalau tidak memang mom berenti saja.

Kesannya selepas seminggu, badan memang lebih segar,lenguh lenguh pun sudah kurang. Paling ketara tiada sudah mengantuk ngantuk, biasanya jam 11 pagi pun mom sudah rasa mau tidur saja tapi sekarang mom tidak tidur pun siang. Banyak kerja yang boleh siap. Tidak la sendiri stress sebab tengok kerja tidak siap siap lagi mau menguruskan anak anak. Yeahhh.. Ada lagi mom rasa air susu pun bertambah. Hairan juga bila baca baca forum orang cakap kurangkan susu tapi mom sebaliknya. Rezeki jared la kan. (^^,).. Minum lebih lama harap dapat kesan lebih baik.

Tuesday, July 9, 2013

Photo lagi.

Hello..
Hemmm cerita pasal gambar lagi.This morning my aunt upload a photo of me. Special photo. Sebab photo mom masa baru 6 month..thanks aunty rajinnya buka tu album album lama. Heee..
Yang di tengah tengah tu la mom masa baby baby. Comel kah? Ada ka persamaan kami anak beranak. Time joel belum ada kesedaran untuk ambil gambar. Sekarang rasa menyesal. Hemmm.. !!
Ps- kepada kawan kawan muslim/muslimah selamat berpuasa. ;-)

Wednesday, July 3, 2013

Old picture.

Hello..morning.

Tengok gambar ni mengingatkan mom gambar zaman remaja mak dan bapa. Hee, me,sister and big bro selalu ketawakan gambar gambar diaorang sebab selalunya akan tengok tempat lain tidak tengok camera. Lepas tu muka pula bukan main serius. Lagi satu gambar pulak di ambil dalam studio. Mom sampai sekarang belum pernah gambar dalam studio pun ( except gmbr passport). 

Zaman tu kan zaman surat.kalau berkenalan mesti ada la tu di sisip sekali gambar. :-)

Thanks to photo editor kan boleh juga kita buat gambar black and white sendiri.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails