Monday, June 10, 2013

My Weekend.

Hello..

Weekend baru ni mom baru terhegeh hegeh menjalankan aktiviti membungkus buku buku sekolah joel. Cuti 14 hari tapi last minute la juga baru kerja tu terlaksana kan. ( geleng kepala) tak patut! Tak patut!




Time membungkus buku tu teringat pulak time sekolah dulu.kalau mom memang paling tidak suka buku renyuk.kalau dapat buku teks yang buruk maka mom akan bungkus pakai kertas bungkus hadiah lepas tu bungkus plastik pulak. Sekarang ni eh! Rupanya sudah start bungkus buku sekolah anak. Petanda diri sudah tua. Hahahha...

Saturday tu hubby ke seremban atas urusan kerja,balik tu dia cakap tyre pancit la. Memandangkan hubby pukul 5.30 am baru sampai rumah,sunday tu mom sendiri pergi church. Ingat pasal tyre pancit so singgah kedai tayar dulu. Tengok tengok bukan tyre pancit tapi tyre sudah meletup pun. Oh! Syukur hubby semalam tidak ada apa apa. Tyre meletup sangat bahaya, apalagi kalau masa tu kita bawa laju.




Ehh.. Ini bukan weekend punya cerita.ini baru sekejap tadi. Tiba tiba terliur makan ABC. Apakah.. Ooo tidak mom bukan pregnant.





Tuesday, June 4, 2013

Cuti sekolah mei/june 2013

Hello ..

Cuti sekolah kali ni rasanya cuti paling best untuk joel.( Well mom pun happy dalam kepenatan.
) cuti cuti kali ni mom punya in law datang bercuti dari johor plus bapa mertua datang bercuti dari tawau. UMemang meriah!!
Hari selasa yang lalu Sil(3 orang) ,anak anak dan bapa mertua sampai. Sampai saja petang tu riuh la anak anak bercerita dan bermain. Maklumla lama tidak berjumpa. Malam tu dinner di restoran seafood bt.8 gambang. Mom lupa namanya pulak. Gambar makanan pun tidak sempat snap sebab masing masing lapar. :)



Time tunggu order sampai. My SIL dan anak anak. Aramai ti .. ;)

Hari rabu- 29.5.13 bermandi manda di pantai teluk cempedak. Huh! Macam tidak percaya nampak budak budak mandi laut tengah tengah hari. Balik jak semua jadi hitam. Ada yang kulit terbakar sampai malam tu tidak boleh tidur sebab kulit pedih.




Gambar sebelum bertolak.masing masing siap dengan baju mandi. Kecuali my kids yang tidak pernah lagi di bawah berenang,belum lagi ada baju berenang. (ketara bah tidak bawa anak berjalan.. Sian budak budak).
The next day pun aktiviti mandi mandi juga. Gambang resort waterpark. Tempat ni best. Tiket pun tak mahal sangat. Rm25 ke bawah jak . Tidak pasti harga yang tepat,busy dengan budak budak. Huh! Yang tidak best tempat ni tidak boleh bawa makanan dan pilihan makanan pula tidak banyak. Plus cuti sekolah ,orang ramai macam sardin dalam tin pulak. Tapi untuk budak budak ,"dunia macam milik ku."







Third day.. Tinggalkan air sudah ok anak anak.pergi naik kuda pulak di mini zoo teruntum kuantan. Tapi kali ni mom tidak ikut sebab pagi tu mom bawa baby jared pergi klinik check up 5 month.





Biarpun jalan jalan around kuantan saja,tapi seronok.yalah aktiviti bersama family kan mestilah seronok. :)
Next cuti sekolah macam mau buat aktiviti bersama lagi for the kids.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails