Sunday, May 26, 2013

Pasal kami.(about us)

Hello semua.

Kenapa kalau guna about us macam ok di baca tapi kalau translate Bm Pasal kami..macam kasar saja bunyinya kan.

Sudah lama tidak mencatat perjalanan kehidupan.tiada apa yang special pun semua berkisar pasal anak,family dan kehidupan sebagai ibu dan isteri.

Dalam tempoh tak sampai setengah tahun 2 kali berpindah rumah. Mencari keselesaan.biar masa dan tenaga terbuang yang penting akan datang hidup tenang dan selesa. :-D




Memang penat berpindah lagi lagi mom kena kemas,packing,unpack dan kemas lagi sorang sorang. Mr.hubby busy.. Hmmmm.. Hubby cadang juga.tunggu time dia cuti tapi mom juga degil mau cepat. Sebenarnya mom boleh pun buat sendiri sebab barang pun tak ada la banyak sangat.barang yang berat semua minta tukang angkat barang tu susun siap.bayar lebih sikitla.



Dengan perangai budak budak lagi yang memang umpp! Lagi banyak barang sepah sepah lagi suka diaorang bermain.





Budak budak bertiga ni pulak. Semakin banyak perangai. Kalau diceritakan sampai esok pun tak habis. Biasalah mungkin budak budak tengah bertumbuh.

About mom dan baby jared.yeah!! Congrat for myself sebab berjaya breastfeed kan baby jared secara exclusive sampai sekarang. Hampir 5 month sudah dia.


Beberapa hari yang lalu baby jared sudah pandai meniarap dan angkat kepala. :-D
31/5/13 ni genap 5 month dan kena check up klinik lagi.ada injection lagi.kesian baby. Tapi untuk kebaikan juga. Sabar la..

Tuesday, May 21, 2013

Mencari keselesaan.

Hello.. Long time no entry woo. Been busy plus line problem dekat kawasan rumah yang kita duduk . Syukur syukur dapat rumah sewa yang berhampiran sekolah joel. Jalan kaki pun boleh sampai tapi kalau nak mendukung budak kecik yang setakat ni berat hampir 8 kg ohhh sesak nafas.



Dan lagi line internet dekat sini laju. Bolehla mom continue mencatat dan membaca blog kawan kawan. Baru sebulan lebih saja , banyak update sudah kawan kawan blog. Hemmm mom ni begini begini sajala.nothing special yang berlaku. Just kehidupan seorang mom dan urusan rumahtangga. Okla catatan ringkas saja.sambung cerita lagi nanti. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails