Sunday, July 14, 2013

Jamu

Hello,

Hari minggu, jam 6 pagi suasana masih senyap maklumla hari rehat bagi yang bekerja kan. Yang budak budak sekolah pun kalau hari minggu biasa bangun lambat juga. Dapat pass tengok tv sampai lewat malam atau yang rajin study sampai subuh. (' ',) . Tapi lain pulak suasana rumah mom yang hari hari awal pagi sudah bising. Adui joel,  ezra..  kenapa kamu org awalnya la bangun.sudah la tidur lewat juga!!  balik balik juga mom "sssttttt ssstttttt ,diam sikit orang masih tidur". Segan jugala dengan jiran .mau buat macam mana ada budak kan, tapi jiran pun ada budak tapi senyap saja. *sign*

Balik kepada tajuk. Sudah seminggu lebih mom try minum jamu. Badan selalu rasa letih ramai yang suruh try jamu. Emmm try la kan. Mom pun try la jamu mak dara. Mom ada google dan check forum tentang jamu ni. Last last try jamu mak dara ni sebab SIL pun ambil jamu ni dan mom tengok hasilnya ok. Bertenaga saja mom tengok diaorang tu. Haha..
Rasa jamu ni ok,tiada la pahit bau pun tidak la menyengat. Hairan juga dalam botol tu kalau di hidu haihhh..mau pengsan ada macam bau bau kari. Tapi sudah bancuh dengan air tiada pula bau kari tu kuat sangat.

Hari pertama minum, kepala pening badan rasa sejuk sejuk. Tidak lama rasa panas dan keluar peluh. Lepas beberapa hari sudah ok. Memang minum jamu ni mulut kering rasa haus saja. Memang perlu minum air banyak. Mom minum sekali saja sehari mau tengok jared ok ka sebab dia masih menyusu badan. Dan sudah seminggu ni jared ok jadi bolehla mom teruskan.kalau tidak memang mom berenti saja.

Kesannya selepas seminggu, badan memang lebih segar,lenguh lenguh pun sudah kurang. Paling ketara tiada sudah mengantuk ngantuk, biasanya jam 11 pagi pun mom sudah rasa mau tidur saja tapi sekarang mom tidak tidur pun siang. Banyak kerja yang boleh siap. Tidak la sendiri stress sebab tengok kerja tidak siap siap lagi mau menguruskan anak anak. Yeahhh.. Ada lagi mom rasa air susu pun bertambah. Hairan juga bila baca baca forum orang cakap kurangkan susu tapi mom sebaliknya. Rezeki jared la kan. (^^,).. Minum lebih lama harap dapat kesan lebih baik.

2 comments:

Just said...

the one and only jamu yang sy pernah mkn (kecuali time bepantang), maajun. sy mkn ni maajun utk family planning. tp bila tebaca artikel di metro dia punya long term effect bikin kasi rapuh tulang, trus sy stop mkn. huhuhuhu

Anonymous said...

Clever take on a really conventional point. Now, how will one beat that?


Here is my homepage ... e-liquid

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails