Tuesday, January 22, 2013

Cucuk mata dengan pencil!!

Hello.. Tengah hari tadi Joel balik sekolah dengan muka murung. Dalam hati sudah dapat agak sesuatu mesti berlaku. Kalau setakat kena marah Joel ni biasanya tetap juga happy macam tiada apa berlaku.
.. Masuk saja rumah terus campak beg dan mengadu. " mami tadi di sekolah ada 2 budak tu cucuk abang pakai pencil. 1 cucuk tangan dan 1 cucuk mata." mom tau Joel pun nakal juga but bila dengar Cucuk mata tersirap juga darah mom. Lagi lagi tengok mata Joel merah. Kalau cucuk sampai buta macam mana pulak!! Mom selalu risau perkara perkara begini berlaku. Biarpun Joel cakap 2 budak tu di rotan oleh cikgu tapi hati mom tetap tidak tenang. .. Esok kena tanya cikgu juga.


mom tanya Joel kenapa dia cucuk mata. Then Joel cakap dia cuma tengok budak tu buat kerja yang di bagi oleh cikgu tiba tiba budak tu cucuk mata. Mom bagitau Joel start besok jangan main dengan budak tu lagi dan kalau kerja yang di bagi cikgu sudah siap tidak perlu tengok orang lain buat kerja. Just duduk di tempat sendiri.
(`~~) risau la mom..
Published with Blogger-droid v2.0.9

1 comment:

Just said...

tu la.. sy pun rasa bagus lg kena rotan cikgu drpd 'begaduh' sama budak2 lain sbb budak2 ni kalau gaduh lain skit. c rayyan pun pernah jg kena sampai bergaris ba dahi dia kena pensel. sy terus kastau cikgu. sy pesan c rayyan. sy ckp kalau ada budak2 lain pukul, trus kastau cigu jgn diam2. angguk2 ja dia ni. hmm.. doakan yg terbaik specially safety dorang d skolah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails