Monday, March 26, 2012

Pendaftaran Tahun 1..susahnya!!

Sesiapa yang anak lahir tahun 2006/2007 bulan ni ialah pendaftaran anak ke tahun 1. Rasanya seluruh negara pun sama. Ni kali pertama mendaftar anak sekolah dan mom tak sangka susah juga nak daftar. Dokumen surat lahir, ic dan bil api air perkara biasa tapi sekolah yang mom daftar anak ni siap minta agreement sewa rumah dan ic landlord lagik. Dan kena pulak landlord rumah sewa mom ni yang susah nak kerjasama. Dulu memang agreement rumah ada tapi dah tamat setahun yang lalu. Landlord ni pulak tak ada cakap pun nak renewkan semula. Ic pulak bila kita minta dia copy dia kata time daftar nanti sebut je nama dia dekat sekolah tu.. Kononnya headmaster ialah kawan dia.masalahnya time daftar tu cikgu je yang ada mana ada headmaster kat situ.. Letih dan pening .. Hari tu balik tak dapat nak daftar.

Lepas tu pagi tadi pergi balik dekat sekolah tu untuk daftar dengan segala agreement yang di perlukan. Dan tengok bilangan yang dah daftar tu.. Bilangan dah daftar 807. Wahh.. Patut la demand, memang ramai orang nak daftar kat sekolah ni. Entah dapat tempat ka atau tidak...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, March 14, 2012

bersabarla...




Hoho..ruang tamu yang bersepah.kemas. 15 minit kemudian...

begitu la hampir setiap 15 minute.. Haha.lebih baik tak payah kemas. Tapi mom tak bole la tengok barang sepah. Automatik tangan ni nak mengemas walaupun tau sekejap lagi akan bersepah balik. Sabar sajala ibu ibu...




Published with Blogger-droid v2.0.4

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails