Thursday, February 16, 2012

Tiada Perubahan!

On monday he come back from school with  SRK school uniform. Mom tanya la why pakai sekolah punya uniform dia jawap kawan tumpahkan air dalam botol and then kena baju dia. Tuesday teacher cakap dia kacau orang belajar..wednesday tak ada hal sebab its super fun day ,memang hari untuk bermain.setiap bulan SRK akan ada 1 hari untuk meraikan semua yang sambut birthday pada bulan tu. Hari tu di panggil super fun day. Dan hari ni paling teruk. Teacher bagitau untuk student 5 years ke atas ,mereka dah berdikari sendiri kalau pergi tandas. Biasanya kalau yang tak pandai ada 1 bibik yang tolong . Yang sangat menaikkan angin mom bila teacher bagitau joel dan kawan dia lagi sorang pergi tandas dan bermain pulak time kencing sampai seluar semua habis kena kencing. Bermain tembak tembak pulak. Geram mom! Tambah cepat la proses penuaan mom ni Joel.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, February 14, 2012

Valentine's Day.


Happy valentine everyone .. ( ^^ 0) ..



Saturday, February 11, 2012

teacher komplen lagi!!

Yes! Teacher komplen lagi. Kecewa, sedih,rasa bersalah,rasa tidak pandai mendidik. Tu lah yang mom rasa yesterday  time ambil joel di sekolah.ni bukan first time but many times already. Joel memang seorang yang banyak cakap,aktif tak pandai duduk diam. Teacher komplen joel dekat class bising, teacher cakap dia pun cakap lepas tu kacau kawan kawan lain dekat class. Lagi tak nak buat kerja yang di suruh oleh teacher. Jadi teacher cakap start sekarang teacher akan bagi dia punishment bila dia tidak dengar. Teacher inform dulu lagi ,kalau zaman mom dulu mana ada inform inform terus time tu juga kena rotan. Yalah sekarang kan sudah lain banyak kes mak bapak datang sekolah mengamuk. For me kalau anak salah memang patut di bagi punishment tapi berpada pada la.. Sekarang ada juga yang kena punish sampai koma la..itu punish ka atau lepas kemarahan ??


Berbalik pada joel,anybody got suggestion ka ? Pernah tak ada masalah begini dengan anak anak?


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, February 9, 2012

Tuesday, February 7, 2012

Boring holiday ..

Like i said before it gonna be a boring holiday.. Cuti selama 4 hari start saturday sampai hari ni,tak ada aktiviti yang menarik pun untuk family mom. Kesian tengok budak budak tu pusing kiri kanan pergi luar main basikal la,cari makan.. On sunday ada juga plan pergi cinema dah sampai dekat jusco cinema tengok notis oh! Close sempena maulidul rasul. Bawa la budak budak makan piZza lepas tu balik rumah. Next time la kita plan holiday outside johor ya.


Ps- mid year ni plan balik sabah.. Baru plan ni...but harap harap jadi kenyataan. Rindu sudah pancing ikan di sungai. (^^).


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, February 2, 2012

In need of friends..

Next monday and tuesday is holiday.. Well 3 days holiday including sunday.cuti cuti macam ni teringin betul buat aktiviti aktiviti memanjakan diri. Dan aktiviti pertama yang terlintas dalam kepala ialah SPA. Sudah lama teringin sangat pergi spa memandangkan badan ni adei.. Kesian.sudahlah memang tak pernah berpantang atau berurut bila melahir dulu kan. Kalaula dapat peluang pergi alangkah bestnya kan. Yalah Salah satu azam untuk 2012 ni ialah untuk lebih menghargai diri sendiri. Di samping jalankan tugas sebagai wife and mom i need time for my mind,body and soul juga.

Cuti CNY hari tu mom pergi salon, kasi ringan ringan ba ni kepala bayangkanla tak pernah jejakkan kaki pi salon almost 3 years.. Haha sampai hairdresser tu pun cakap rambut terlampau kering di hujung, ada split hair dan gugur rambut lagi. 3 hours jugalah dekat sana. Tapi mom puas hati dengan hasilnya. Thump up!

Tapi kan kalau pergi spa ,macam tak best kalau solo.macam syok sendiri pulak. Mom sukala kalau pergi berteman.lagi lagi untuk first time.malangnya di perantauan ni memang mom tak ada kawan untuk di bawa untuk "girly" aktiviti macam ni.hmmm...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, February 1, 2012

Bukan kau mau slimka?

Mau kurangkan kilo la.baju semua mau tukar pi  XL sudah ni.

Ya .. Ya.. Ive said that thousand time. Thanks to  my hubby sebab      " menyopping" icecream begitu banyak. (- . - ).. Bye bye diet hello yummy icecream.


Published with Blogger-droid v2.0.4

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails