Thursday, November 8, 2012

Problem kuku si anak.

Hello everyone,morning. Hari ni awal pagi lagi sudah huru hara. Bangun pagi tadi dengan semangat sebab last night tidur awal dan sangat lena last last time mood baik tu pulak pintu bilik buat hal. Pintu tu sudah lama rosak, boleh tiba tiba tombol pintu jem biarpun lock sudah di buka. Dan bila hubby balik pun asyik postpone tak dibaiki. Last last terpaksa call my BIL minta tolong.. Berbalik pada tajuk entry .. Problem kuku si anak. Kalau ezra, setiap 4 hari mom akan potong kuku. Kadang 3 hari.memang cepat tumbuh kuku. Kalau joel pulak seriously 1 bulan sekali. Lepas tu kuku yang tumbuh tu pulak bergerigi macam kena gigit tikus. Mom tau mesti problem kekurangan vitamin la tu. Tapi mom pun lupa apa ya.. Google saja la. Oo rupanya kekurangan zat besi yang banyak terkandung dalam ikan dan daging merah. Hoho patutla tu. Joel memang sangat cerewet kalau pasal makan. Ikan langsung tidak mau sejak kecil. Sekarang ni bila mom masak ikan pun dia sudah tau baunya dan cakap " mami masak ikanka, abang tidak mau makan la, mami masak telur saja pun bolehla untuk abang".. sayur pun dia tidak makan.makanan nya tu telur,ayam goreng ,nudget dan sup.. Begitu la. Berbanding si adik yang semua yang boleh di makan dia akan ngap. Should beli vitamin iron la di farmasi kan. (**).
Published with Blogger-droid v2.0.9

2 comments:

Just said...

anak2 sia pun cpt panjang kuku dorang. lps tu kuku jenis keras. pnya sakit kalau dorang mencubit! aduiii... c lily jenis tidak pilih mkn tp dia nda brp mkn kuih. c rayyan mmg cerewet mkn and dia suka kuih.

Anne said...

Lain lain tabiat makan dorangkan. Sayur la paling susah mau di kasi makan.. Huhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails