Saturday, November 10, 2012

Berpantang sendirian.


Hello..happy weekend. Berpantang kali ni 95% kemungkinan mom akan berpantang sendirian.. Dulu 1st baby SIL jaga. 2nd baby my mom dan this time maybe sendirian la ni. Hubby ada la juga tapi ialah biasanya ada la seorang old member of family kita yang tolong kan. Memandangkan kali ini due hampir hampir dengan perayaan xmax,new year and cny memangla semua busy dengan family masing masing. My mom pulak kondisi kesihatan belum stabil tidakla mau bagi penatla naik flight tawau-kl lepas tu kl- kuantan lagi kan. Cumanya mom berdoa la hope mom bersalin normal supaya mom boleh berpantang sendiri. Beberapa hari ni mom banyak cari dan baca review pasal set berpantang. Kali ni mom rasa mau pakai set la. Sebelum ni belum pernah pakai set. Sebenarnya penting juga supaya dalaman kekal sihatkan. Ialah badan ni kita mau pakai lama kan. Mom tertarik dengan produk tanamera sebab semua sapu luaran saja kan. Ikut pengalaman 2 boys mom yang kena tahan wad sebab kuning kalau mom ambil yang jenis jamu pun tidak boleh makan juga kan. Tapi bila baca review ada yang cakap bengkungnya susah pakai. Yalah untuk mom yang mungkin berpantang sendirian perlulah yang senang pakai kan. Tapi bila baca review redmummy dia ada cakap bengkung boleh pakai sendiri. Hmmm.. Kena tengok sendiri baru tau. Ps- pic from google image.
Published with Blogger-droid v2.0.9

3 comments:

Just said...

sy dulu dua2 kali pakai set punya.. dua2 produk lain bwh harga rm100! hahaha.. tp bengkung pakai bengkung jenis zap.. yg bkn lilit2 pnya.. senang betul pakai..

http://www.just2story.com/2010/07/ceritera-confinement.html

Tunung D. said...

Sy x pernah pakai apa2 set time pantang ooo.. Urut ja la.. 4 anak, semua pantangs endiri ja Anne..ha3

Anne said...

Just-bengkung zap.. Emm nanti saya cari sini,harap harap ada.

Tunung- iya kan ,kita yang jauh jauh ni di sini biasa la berpantang sendiri kan. Boleh bah tu kan. Saya risau anak anak saya yang dua orang tu jak. Harap harap semua ok jak la. (^^)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails