Sunday, October 14, 2012

stress!!

Hai semua.

Beberapa hari ni mom rasa macam stress. Tidak tau di mana silapnya,kalau orang kami selalu cakap " lalat limpas(lalu) pun kena maki". Hahaha.. Maksudnya tu cepat marah sampai perkara kecil ataupun yang tidak berkaitan pun boleh jadi punca kemarahan.

Apakah ini di sebabkan hormon pregnancy yang tidak menentu? Mom cuba juga untuk kawal tapi tidak terkawal juga. Mungkin mom terlalu penat kah?? Atau sebab sorang sorang menguruskan anak anak di kala diri sendiri pun tidak terurus. Lagi lagi dengan karenah anak anak boys ni yang memang kadang sampai keluar air mata mom melayan. *sob  sob*

Bila hari sudah berakhir ( anak anak sudah lena di buai mimpi di malam yang indah) barula mom akan menyesal dengan segala drama marah marah di siang hari tadi. Barula rasa malu pulak pada jiran sebelah sebab berteriak macam singa lapar, kesian pula pada anak anak sebab kena marah. * * nota penting:marah anak anak dengan berteriak teriak adalah sangat tidak baik. Sebab mereka ni akan ikut cara kita ni bila marah pada orang lain pulak** 
Sendiri malu pulak mom tengok perangai anak. Siapa salah??? Mom .. (* * / )

Huh! Hembus nafas. Feeling better tiap kali habis luahkan perasaan kan. Siapa baca sampai sini thanks ya. Hehehe..

Published with Blogger-droid v2.0.9

4 comments:

Just said...

sy rasa ko penat laitu Anne. Tmbh2 lg budak2 susah mau kontrol kan. Kami d rmh pun tinggi jg suara sama tu budak2. Hmm.. Anne, ur boy satu isap jari satu isap puting! Nasib baik c rayyan sia quit puting time dia 2yo..

Anne said...

Iya just beginila dorang time tidur,kalau tiada puting tidur memang susah tu. Apalagi si joel pernah tu luka jarinya kami cakap tidak boleh isap nanti ko terisap darah mana peduli. Sakit pun tetap juga di hisap jarinya tu. (- -)

Jue said...

Hehhe..Biasa lah melayan kerenah budak2 kan...Kadang2 sa sama anak buah saya pun sa teriak2..Sbb x pandai dengar..mau teriak baru dengar...huhu..tapi yang penting kita kena banyak bersabar kan...

Anne said...

Memang jue. Tu sabar kan mau paaaaanjaaang.. Kalau tidak , sakit jiwa sendiri oo lama lama.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails