Monday, October 1, 2012

Please keep your warranty card!!

Morning.

Yes. Tolong simpan warranty card untuk apa pun barang yang datang dengan warranty sebab biarpun ianya barang baru tapi besar kemungkinan juga akan mengalami kerosakan dalam tempoh warranty atau seawal sebulan dua.
Pesanan ni untuk elakkan kerugian bila barang tu rosak macam mom ni la. Dan adalah terlebih baik kalau staple sekali dengan resit pembelian.

Mom baru beli charger laptop beberapa bulan yang lepas. Yang nenurut salesman di kedai itu terbaik di pasaran .it comes with 1 year warranty. Tapi ni baru berapa lama ni berasap sudah kotak charger tu semalam. Dan tahniah for mom sebab mom sudah buang warranty card dan resit.

Ps- mana mom simpan warranty card untuk hp dan tv ya???

Published with Blogger-droid v2.0.9

4 comments:

Uni said...

hye mom! salam perkenalan.. :)

saya memang slalu simpan warranty card dan resit. tapi bersepah2 kat dalam rumah..tak simpan di satu2 tempat. jadi bila perlukan balik warranty card / resit, satu kerja pulak nak mencarinya...haihhh...

Anne said...

Salam kenal uni. Tu la kan .hehe.. mom respect la ada seorang kawan mom tu semua resit dia siap buat file lagi. File untuk rumah,kereta dan belanja harian pun ada.Dia kata untuk income tax.

Just said...

sia pun mcm c Uni. simpan2 jg tp ntah d mana. hahaha.. actualy dulu ada jg file khas. tp lama2 malas sdh mau simpan. baru2 ni digicam yg baru 1yo rosak lcd. cek blk resit baru terlebih 3mggu dari 1thn. geram betul! kalau mau repair, rm300 jg. baik beli baru kan.. hmm..

Anne said...

Iya..sekarang barang macam ndak tahan kan Just.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails