Friday, October 5, 2012

makan sikit tapi gemuk!

Morning

Hari ni jom cerita kedai kopi. Perkara yang selalu menjadi isu bagi diri mom. Makan sikit tapi gemuk juga.. Haha.. Selera makan mom memang ada tapi bila makan sikit saja. Thats why kalau keluar makan di luar kan mom selalunya order makan untuk anak saja then share. Kalau si hubby jangan cerita la kalau makan mesti order besaarrr baru cukup. Hehe. Masa dulu dulu time mula mula hubby selalu juga marah ( sampai sekarang pun kadang marah..hehe) sebab selalu kalau keluar makan tidak mau order, dia cakap " kedekut! Sudah mau di belanja makan ,makan la.." .tapi sekarang makin faham sudah sebab lagi sakit hati bila order order lepas tu tidak makan. Bazir ba kan. (^^)

Tapi biarpun begitu tidak juga pandai kurus. Kadar metabolisme rendah la tu kan. Hmm.. Cemburu juga dengan orang orang yang makan dengan banyak tapi body slim saja. Like my SIL anak 3,makan suka hati saja tapi body slim. Haha.. Tapi hati hati ya,orang yang kurus dan tidak control makan still boleh kena highblood kalau tidak jaga itu tahap kolestrol. Yang penting sihat sebenarnya kan. Tapi mom masih teringin untuk dapat figure yang cantik. Kenapa ya? Biasa la mungkin kan ,kebanyakan wanita teringin ba mau cantik. Dan salah seorangnya mom la tu.

Ok la tu saja cerita kedai  kopi hari ni. Thanks baca. (^^)

Published with Blogger-droid v2.0.9

2 comments:

Just said...

i think semua perempuan mau cantik ba kan cuma beza dia yg betul2 usaha mau cantik atau nda. tp cantik pun subjektif. ada yg gemuk tp still cantik. ada yg kurus tu cantik. so, apa2 la yg penting happy and sihat! :)

Anne said...

Hehe..iya Just. Selalu hangat hangat saja tu usaha macam mana kan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails