Tuesday, October 30, 2012

lebih praktikal kah?

Morning everyone..

Lebih praktikal kah kalau simpan barang barang basah dalam container ? Atau pun simpan dalam plastik plastik saja lepas tu sumbat dalam ruang sejuk beku?

Bagi mom yang saiz family kecil, emm sebenarnya kira banyak juga ni mau tambah anggota jadi 5 orang sudah kami semua. Tapi anak masih kecil kecil jadi barang barang basah macam ikan,udang,ayam atau daging tu beli sikit sikit saja. Jadi simpan barang basah dalam container begini memang sangat praktikal lah. Satu container untuk 1 kali masak. Jadi senangkan. Tidak payah la nyahbeku 1 besen ikan tu tapi nanti mau di masak 2,3 ekor saja. Ikan pun jadi tidak segar kalau balik balik dinyahbeku. ( mom sebelum ni begitula..)

Sebelum ni ada juga pakai plastik, jimat ruang la berbanding container ni tapi selalu bila sudah beku plastik pulak melekat.tarik tarik last last terkoyak. So paling mudah,best dan dijamin lebih segar barang barang basah tu ialah pakai container saja la.

Ps-  johor bahru sangat panas.wajib tambah banyak minum air putih. Leher sudah start gatal gatal. (**,)

Published with Blogger-droid v2.0.9

4 comments:

Just said...

kami pun simpan dlm container jg tp teda pula kasi bahagi2 ikut hari. heheheh.. lgpun, besanya stok utk 2 hari saja sbb kedai jual ikan2 fresh ni dekat saja sama rmh. lusa pigi beli lagi. :)

Anne said...

Iya senang lagi simpan container kan just. (^^)

Jue said...

Ya..simpan dalam container lagi senang dan mudah..Ikan pun tidak begitu beku kan...

Anne said...

Iya jue.. Lagikan ndak la semua barang lain macam aiskrim ka pun bau ikan jugak. Hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails