Wednesday, October 31, 2012

kain sarung.

Hello everyone..

Tiba tiba mau cerita pasal kain sarung or dalam bahasa mom * gonob * hehe.. Tadi mom start sudah sediakan barang barang hospital. Awalka? 30 weeks sudah. Sediakan saja awal kan, mana la tau awal. Sediakan payung sebelum hujan.

Check punya check oh.. Kain sarung semua sudah bagi SIL time dia bersalin. Mom rasa kena pergi beli la ni. Kain sarung mom dulu semua import dari kampung.. Rm18 saja. Cotton lagi bukan yang nylon. Tapi belum jahit la. Kalau mom time berpantang tu memang paling selesa kalau pakai sarung.. Banyak kawan kawan time mom pergi melawat tidak pakai sarung pun malah ada yang berseluar pendek saja. Adei.... (^^)..

Biarpun mom tidak juga seberapa pandai pakai sarung pun. Bila sudah di lipat lipat tu.. Terlampau tebal pulak di pinggang. Hahaha... Nenek mom kalau pakai kemas saja. (^^)..

Published with Blogger-droid v2.0.9

3 comments:

Just said...

Sy pun nda pandai pakai gonob anne. tp time bepantang mmg sy pakai gonob. awal2 lg seblum beranak sdh jahit bhgn pinggang abis takut tebuka tu lipatan. hahahah..

Jue said...

Kain Sarung..Sa pun x pandai pakai tu...huhu..Klu lps beranak mesti mau pakai kah tu..heheh

Anne said...

Iya just bagus mungkin kalau di jahit kan supaya tidak pandai terlepas. Ada juga saya terfikir mau jahit di pinggang.

Jue- boleh juga kalau tidak mau ba. Ada juga yang pakai seluar panjang. Tapi kalau saya la kan, kalau baru lepas bersalin baru kena jahit sana bawah macam tidak selesa kalau pakai seluar. Hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails