Monday, October 29, 2012

chego korean bbq house.

Hello friends..

Macam mana holiday? Mesti la best kan especially bagi yang berkerja. Holiday ialah time bersantai santai dengan family. (^^)

Walaupun mom tidak kerja tapi holiday kali ni mom and the kids happy sebab hubby balik cuti. Hehe.. Just 5 days tapi bermakna sudah tu apalagi tengok anak anak happy. Salah satu aktiviti kalau hubby cuti ialah jalan jalan cari makan. Hubby kan suka makan. Hmm me and hubby banyak betul kontra. Lain kali cerita.

Kali ni mom mau cerita pasal ni makan la. Ini first time makan menu korean.( haha.. Kesian). Mom tidak tau la kalau selera mom memang bukan korean or itu restoran memang tidak ok sebab comment mom the food is tidak sedap la. Mom selalu juga baca blog blog pasal experiance makanan korean ni dan semua comment sangat sedap. Sebab comment comment tu la juga mom teringin mau mencuba.

Kami order octopus + sesame , terriyaki, sup ( forget the name) , aiskrim untuk budak budak dan minuman pulak green tea+ redbean and green tea. First octopus+ sesame.. Sejuk ok! Di buat macam salad tu, tiada sayuran pun just octopus,sesame a lot of mayonis dan paling tidak boleh terima sejuk. Hehe.. Memang begitu kah? Terriyaki ialah nasi + ayam + rumpai laut , lepas tu emm macam ala ala nasi claypot tu. Nasib baik la tu teriyaki memang panas panas jadi masuk itu octopus sejuk di dalam baru boleh makan. Hahaha...

Lepas tu the green tea. Ia sangat hanyir macam bau rumpai laut . Haha. Hubby tidak boleh minum. Its ok with mom. Itu tea siap boleh tambah berapa banyak yang anda suka for free.

Mom belum puas hati la. Lain hari mau cuba lagi korean food tapi cari tempat lain la.

Published with Blogger-droid v2.0.9

2 comments:

Just said...

Korean and Japanese foods mmg bkn my taste. mmg nda dpt telan. huhuh..

Anne said...

Iya ba kan.. Lain lain masakan dorang bah. Hehe..masak daun ubi makan sama ikan masin juga yang selalu terbayang bayang kalau saya. Adei...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails