Saturday, October 6, 2012

Bilik nostagia.

Happy weekend everybody..

Sebelum mula mau marah sekejap. Ngrr... Entry ni mom karang semula. Punyala panjang lebar mom bercerita tadi,then mom publish. Ingat sudah settle la  lepas tu bila mom tengok balik blog tadi,aik! Mana?? Ngrrr geramnya pakai bloggeroid ni! Laptop pun belum baik lagi! And i want to blog.

Ok sudah la komplen tu, sambung cerita bilik nostalgia aka stor bah! Haha.. Nampak gambar stor mom tu,wahhh macam tempat rumah tikus jak ni. Hahaha.. Iya memang ada jumpa taik tikus, telur cicak and banyak lipas. Ok! Thanks God mom tidak takut semua haiwan haiwan tu,kalau tidak siapa la ya mau mengemas ini?

Huh! We are moving..finally... To kuantan. From jb to kuantan this december.oit.awalnya mengemas. Yalah pregnant ba.1 orang lagi mengemas.(hubby jauh nun di kuantan jadi tidak dapat tolong)..  tadi pun larat kemas baju baju dulu saja. Mom berjaya kumpul 5 plastik besar. Banyak nya kan.semua baju mom time bujang sama baju anak anak.5 plastik ni mom mau donate la.bagus juga hari tu mom ada ambil name card satu pusat kebajikan. Kami pun sewa lori untuk pindah barang. Jadi memang bawa benda yang paling penting dan perlu saja. Mahal sewa tu,jauhkan perjalaanannya.

Kenapa mom panggil bilik nostalgia ? Sebab macam macam ada. Kemas kemas baju time bujang dulu, hmm kecilnya. Bila mom konon konon berangan mau try hahaha yang seluar boleh masuk sampai lutut saja,kalau baju baju pulak sarung sebelah tangan saja bila mau kasi masuk leher langsung tidak boleh. Imagine la perbezaan dulu sekarang tu.
Hmm malah barang barang rumah dan dapur yang my SIL bagi dulu time mula mula kawin pun ada juga. Oo ada jumpa seluar and baju maternity time pregnant joel juga. Bagus juga kan. Mom ingat sudah bagi SIL masa dia pregnant dulu rupanya ada lagi yang tertinggal.ini baru baju saja, next masa kemas tidak tau apa lagi boleh di jumpa. Baru sikit saja ni mom sudah letih. Kalau tidak pregnant 1 hari mom boleh siap kemas.

Ps- this tuesday ada checkup klinik lagi.harap semua ok.

Published with Blogger-droid v2.0.9

4 comments:

Mia Kassim said...

haloooo.......singgah dan follow sini dari kk

Anne said...

Hai mia. Salam kenal.thanks for following my blog. (^^)

Just said...

aik.. pindah kuantan ka bln 12 ni Anne?? Kami pula toilet dlm bilik kami kasi jadi stor!! Hahahah... Ari tu mengemas bnyk jg baju2 yg sia donate. ada dua kotak buku2 syg mau buang/recycle. hahaha.. bilang mau pilih tp blm lg pilih. baju pula tinggal 1 beg besar. baju maternity syg mau donate sbb msh baru2 lg. tp bkn mau pregnant lg pun.. ntah mau buat apa. hahaha..

Anne said...

Iya just. Hmmm ikut saja la ni. Tapi kalau kuantan saya ok lagi just daripada yang tempat tu hari saya cakap tu sebab dulu kolej time saya sudah pernah di kuantan 3 tahun..
Cuba la try kasi jual ba yang maternity dress tu just. Mana tau ada mau membeli kan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails