Tuesday, October 9, 2012

4th pregnancy checkup- 26weeks

Hello..

*firstly mau say sorry to all blogger friends sebab buat masa ni cant leave comment. Tidak tau apa problem.*

Hari ni mom 4th checkup. Sebenarnya berdebar debar kalau Hb rendah. Beberapa hari ni mom macam selalu rasa pitam,kena cepat cepat pergi baring kalau tidak confirm la pengsan pulak. Tapi bila check tadi aik! Normal bacaan 13. Jadi mom tanya la dengan nurse, dia cakap banyak kan berehatla. Time pregnant ni hormon memang berubah ubah. Tengok buku pink tu ada tulisan pen merah kan.kalau ada pen merah maksudnya result yang kurang baik la. Itu berat badan tu. Turun pulak 0.6kg. Sikit saja la tiada apa juga lagipun ukuran perut normal 26cm sama dengan bilangan minggu pregnancy. Kalau sama tu means semuanya baik baik sahaja.(^^)

Tadi mom kena suntikan untuk kancing gigi. Mungkin sebab sudah lama tidak nampak itu jarum kan tadi mom ada rasa takut ngeri pulak. Lepas tu adei sakit la juga macam rasa sampai ke tulang pulak. Ini after 3 hours selepas suntik masih rasa sakit.kalau gerak gerak tangan pun rasa sakit.hmmm...

Besok sudah start kira gerak anak. Dalam masa 12 jam 9am to 9pm kena ada gerak 10 kali. Ni baby kali ni sangat aktif. Macam dia buat marathon berlari di dalam perut. Hahaha..
Ok la thats all cerita pregnancy.

Published with Blogger-droid v2.0.9

4 comments:

Jue said...

Hi...Bah jaga kesihatan ya...

Just said...

kadang2 sia lupa tu kira gerakan baby.. hihihi..

JaSSNaNi said...

hi. saya 24 weeks.. u dah 26 ye.. hopefully semua baik2 ye.. :) take care..

Anne said...

Jue- iya thanks.

Just- memang pun,yang dulu punya pregnant banyak juga tu yang saya tulis saja masa sebab terlupa ba mau buat. Hehe..

Jassnani- emm moga semua baik saja kita yang tengah mengandung ni. Jassnani anak dah besar kan. (^^)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails