Wednesday, September 26, 2012

Joel's Play & Learn School Trip - Kg.Mohamad Ali

morning all ,

Straight to the point la ya.. School trip ni beberapa bulan yang lalu but baru dapat gambar gambar nya . Semua gambar gambar pun photographer yang ambil bukan parent.Parent pun tidak sertai pun just the kids and teacher. Teacher bagi 1 cd penuh dengan beratus gambar the kids time di Kg.Mohamad Ali. Tadi mom try google tu tempat tapi mengecewakan juga sebab tidak pula jumpa tempat tu di internet. From the picture mom rasa tempat ni memang bagus di lawati juga .Apalagi anak anak zaman sekarang ni kan macam tidak terdedah sangat sudah dengan benda benda yang tradisi.semua moden sudah kan.


Macam macam bentuk mask. Kalau mom tidak suka mask , kadang kadang kalau di tengok pandai berdiri bulu roma.hahaha..penakut!

Gong

Yang ini macam cara cara membuat barangan perhiasan perak.Emm mom sendiri pun kurang pasti. Tanya Joel dia pun cakap buat piring(pinggan) sama gelas.

Wayang kulit. Joel cakap tukang karut di belakang tabir tu para teacher juga.

Pengenalan alat muzik.

Bermain Congkak.

Gasing.Joel pakai topi biru tu.

Mencanting .. (eh! betul ka tu perkataan)

nah! cantik juga kan kerja budak budak .. (with help of the teacher juga tu..)

 Belajar Tarian Tradisional.Nama tarian mom pun tidak tau ni. hehe

 Yang ni apa namanya ya.Kalau dulu mom kecil kecil pernah juga main ni.Tapi bukan pakai tempurung kelapa la.Kami pakai tin susu cap junjung. Hahaha .. Nostalgia betul ni permainan ni.

Lari dalam guni.

The kids di dedahkan dengan cara cara tanam pokok.Bestnya dapat main tanah !! Taman mini pertanian la ni. Ada pokok koko, lada hitam dan macam macam pokok yang jadi sumber ekonomi di negara kita.

Ps- Bagus juga ada pendedahan awal begini kan. Bolehla belajar sambil belajar.Apalagi kalau dengan kawan kawan.Memang seronok bilang Joel. (^^)

2 comments:

Just said...

Budak2 suka ja kalau ada lawatan. hari tu rayyan ada p melawat museum roti. balik rmh dia kastau "koko naik bas besar.. pigi tmpt roti.." hahaha.. tp sia rasa bagus betul tu trip school c joel. bnyk aktiviti dorang..

Anne said...

Iya just.suka dorang kan sebab banyak kawan. Iya just banyak school aktiviti dorang ni. Ada 2 aktiviti lagi tu hari pergi singapore tapi tidak joel terpergi sebab tiada gia passport.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails