Monday, September 10, 2012

Anak sihat Ibu pun sama.


Hello all ..

Emm beberapa hari ni tidak bercerita di sini. Weekend baru ni agak sibuk juga. Helping my SIL tengok tengok kan anak. Mungkin cuaca sekarang yang tidak menentu buatkan banyak anak anak kecil sakitkan. Macam anak anak SIL mom, mom rasa sudah lebih dari 2 bulan memang on off saja demam selesema. Muntah kahak. Sampai my SIL sendiri kurus dan tidak terurus sebab jaga anak siang malam. Lagi lagi kalau sakit demam selesema ni memang malam la yang paling susah kan sebab suhu sejuk jadi anak susah mau bernafas. ( anak baru 2 tahun) 

SIL pun sakit juga. Badan masuk angin.Terpaksa berulang alik pergi berurut. Syukurla la mom ada bantuan dari MIKI PRUNE tu. Syukur my 2 boys tu sihat.Kalau tidak susah la mom kan.Sudah la mom satu orang saja ni (husband kan jauh ..huhh....)  mom sendiri mau tidak mau harus juga jaga diri dari sakit sebab dalam ni kan ada 1 nyawa lagi (^^) , kalau anak anak lagi sakit tidak dapat la mom bayangkan.

Mom adalah juga perkenalkan Produk ni pada my SIL. Yalah share benda yang baik kan.Lagipun mom pun pernah juga melalui time anak anak sakit on off ni. Tapi tu lah lambakan produk produk seperti ni di pasaran sekarang, selalunya tindakbalas yang kita dapat kadang tidak baik. Silap silap haribulan di chop "jual barang" lagi. (^^)  Ba.. tidak apa la ba kan. Asalkan sudah kongsi ok la jangan pulak lain hari di chop "tidak bagitau dan bla bla bla".



Oh ya .. sebelum mom terlupa lagi , thanks for one of my blogger friend yang tanya pasal antioksidan yang terkandung dalam miki prune ni. Mom sudah tanya soalan ni pada Customer service di Miki dan dia katakan pengambilan Miki prune iaitu 1 sudu kecil sahaja sehari bertepatan dengan diet pemakanan kita. sini ialah link yang mom dapat mengenai kebaikan buah prune . Hmm banyak kan kebaikan nya.


Ps - Tomorrow 3rd pregnancy check up!!





No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails