Tuesday, September 11, 2012

3rd Pregnancy Checkup and more ..




Hello semua.

Hari ni mom pergi check up untuk kali ke-3. 22 minggu dan 5 hari .149 days lagi to go. Macam banyak hari lagi kan tapi sekarang masa berlalu dengan cepat. Semua nya masih normal tapi Hb(Hemoglobin) semakin kurang nampaknya. Masa 1st checkup bacaan ialah 13.7 , 2nd -12.6 dan tadi menurun lagi 11.6 . Mom sudah makan pil zat besi yang di bekalkan klinik tu.Tiada miss pun.Kalau boleh tidak mau la berulang lagi macam 2nd pregnancy dulu. Time tu Hb cuma 8 gm% lebih saja. Banyak la test test kena lalui.Ambil sampel darah , ambil najis lagi .Dan paling tidak best tu pitam. Ada sekali mom pitam di tandas , terhantuk kepala di sinki. Bahaya kan! macam mana kalau pitam time tu di tangga?? Jauh jauh ..

Berat mom pulak naik 0.6kg saja. Sikit kan.. 64.1 kg sudah. Tadi ada check kandungan gula juga. Bacaan 4.3. Nurse tu cakap ok. Mom pun tidak tau ok ka tidak sebab mom pun tidak tau berapa paras gula normal.
Nasib baik mom tidak di suruh minum air gula tu. (^^) Susah mau telan tu. Hehe

Petang tadi juga mom terima 2 surat. 1 dari bonuslink.  Mom donatekan 150 point kepada "Kids Go Green"
Program. Info lanjut boleh layari www.bonuslink2u.com.my/gogreen  Dan tadaaa ... mom dapat limited edition green bonuslink card. Cantik kan . Love it! (^^)



Surat yang ke-2 tu dari SOHO. Emmm .. mom ingat juga ada 1 email mom dapat kalau tidak silap awal awal bulan lepas.Iyaka?? emm lupa lupa ingat sudah.Email tu minta mom isi borang kaji selidik. Mom isi isi saja la. Hehehe mana tahu ada juga dapat reward voucher RM20 Giant. hehe .. jumlah yang kecik kecik saja ba.. Ok la ba tu kan. Boleh sudah tu beli susu HL kegemaran kami anak beranak. Boleh dapat 4 kotak mungkin. ( kenapa la mom ingat mau beli tu susu HL pulak ..??)


Jadi itu sajala kisah untuk hari ni . (^^) Thanks pada yang membaca.



4 comments:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

bestttnyerr time pregnant2 ni kannnn.. mak dara dah alaminya 4 kali hehe the best moment of my life ;)

Just said...

sia dulu selalu kena hb rendah.. so, stiap kali kalau bisuk dia ada appointment kan, trus mlm sbelum tu baru sibuk mau makan sayur. hahaha

Anne said...

Mak dara - ya memang moment yang tidak akan dilupakan seumur hidup.:-D

Anne said...

Hehehe.. Iya just. Kalau yang mau kena periksa gula pun begitu kan, terus berenti dulu kunun minum sama makan manis. Lucu lucu kalau di ingat ba.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails