Saturday, August 4, 2012

Pernah ambil suplemen tambahan tak?

Hello semua ..

Pernah tak ambil suplemen kesihatan? Vitamin , jus , fiber  dan lain lain .. Dengan kebanjiran bermacam macam produk kesihatan dan kesedaran untuk menjaga kesihatan rasanya hampir semua orang ada produk yang di ambil kan.

Lain pulak dengan mom ni , terus terang mom cakap mom kurang keyakinan dengan produk produk kesihatan ni.Yalah semua produk ni muncul macam cendawan lepas hujan.Betulkah ada khasiatnya?Mana tau mereka ni cuma ambil air masak campur sikit dengan perisa jus lepas tu dekat description letak macam macam kebaikan padahal tak ada pun.Semua untuk kaut keuntungan saja. Sudah lah harga mahal kan lepas tu tak ada pun kesannya. Kalau tak ada kesan baik lagi macam mana kalau bahan yang di campur tu ada bahan memudaratkan..lagi yang tidak sakit berpenyakit dan yang sudah berpenyakit tu ..emmm ... ( kecewa sebenarnya sebab banyak kali juga terkena ..kihkihkih)

But semua tanggapan tu terpaksa la mom buang jauh jauh sebab di antara banyak banyak produk ada juga bah yang berkesan rupanya.hehehe .. Anak anak mom ni rasanya kurang sikit daya tahan penyakitnya. Terutamanya demam dan selesema. Sentiasa kena sediakan air panas untuk mandi,biarpun mandi petang tu jam 5. Air tu tak ada lah sejuk tapi kalau mandi air sejuk tu startla malamnya badan start panas panas. Kalau sehari kurang tidur pun besoknya start la selera makan pun kurang.Mom pun hairan juga apa problem 2 orang anak mom ni. Masa tahun lepas (time mom masih berkerja) lagi teruk...Every 2 weeks selesema. Bila pergi klinik pun doktor cakap cuaca tidak baik saja.. Emmm..Masa tu wang gaji macam budget untuk klinik dan ubat saja . Mulut mulut orang yang comel comel tu pun start ada sudah yang bunyik bunyik " ishhh tidak pandai jaga anak ".. Itulah yang mom paling kecil hati dan sedih. sob sob ..



Then my own dad syorkan M-PLAN Miki Prune. Daddy memang sangat berpengalaman pasal produk produk direct selling ni. Seingat mom semenjak kami kecil kecil dulu dad sudah buat direct selling secara sambilan. Dan masa tu produk paling famous AMWAY..
Berbalik pada tajuk tu dengan hati yang terguris pasal cakap cakap orang tu mom pun cubalah produk tu. Mula mula bagi.. anak anak memang "wekkk ..mummy asam la". Kawan kawan ekstrak prune ni memang asam. Ekstrak ni 100% originally buah prune sahaja tanpa bahan tambahan. Mom ambil produk ni since 4 bulan yang lepas. Syukurlah budak budak ni seingat mom semenjak itu ada kena selesema sekali saja. Miki Prune dari M-PLAN ni banyak khasiatnya yang lain . Antaranya manfaat dari produk ni : -
 source: M-PLAN facebook


M-PLAN Miki Prune Dapat mencegah :-
1. Leukimia
2.cancer usus
3.Cancer Payudara
4.Tekanan darah tinggi dan rendah.
5.Strok
6.Kencing manis
7.Penyakit jantung
8.Sembelit
9.Buasir
10.Kegemukan
11.Migrain
12. Demam selesema
13.Senggugut

Mom pun ambil produk ni juga sekarang ni. Produk ni boleh di ambil oleh ibu yang hamil untuk elak kan masalah buang air besar itu. Ada yang berminat untuk ketahui lebih lanjut?? boleh contact mom terus di email : rich_joel@yahoo.com ok..( Well sebab mom sudah falling in love dengan produk ni mom sudah jadi distributor )


Ps- Cant wait to try M-Plan Collagen. After childbirth la kan ... sabar .. (Mom sudah tua la..bawa mata ada wrinkle sudah ni) ..

2 comments:

Just said...

Thats y kan Anne sia nda pernah beli supplement2 semua ni sbb skrg ni semua buli buat!! Cuba kasi cerita lg info psl ni product.. PM d fb aa.. hehehehe...

Anne said...

Iya Just nanti saya PM di FB.Hehehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails