Saturday, August 11, 2012

Cantik di mata budak 5 tahun.


Hello semua ..

Semalam time mom baca baca majalah my 5 year old ada la dekat tepi juga. Dia memang selalu begini kalau mom membaca dia akan ada juga dekat tepi. Lagi lagi kalau baca newspaper.Nampak saja gambar accident atau gambar polis mesti tanya kenapa? dimana? Dan segala question tu tidak akan habis sampai malam kalau di layan. Yes.Memang bagus kalau banyak tanya kan tapi mom kadang naik angin juga sebab bila kita layan soalannya tu nanti sampai satu tahap bila soalan soalan tu sudah habis dia akan start lagi dari yang first question dia sudah tanya. Ngrrrrr ... 

Then semalam mula mula dia diam saja.Tengok saja gambar gambar yang ada tu.Mom baca majalah inTrend.Biasa la kalau majalah majalah begini banyak la gambar gambar girls yang cantik cantik kan. Iklan kurus,iklan baju,iklan muka dan macam macam .. Lepas tu tiba tiba ...

Joel : Mami bagus mami pakai ni .. (tunjuk produk muka dengan model yang putih mulus)
 Mami : Kenapa pulak mau pakai ni?
Joel: Cantik la kalau begini,mami pakai la supaya mami punya muka pun putih begini.
Mami: Cantik ka kalau putih?
Joel: Cantik.Lepas tu mami pakai la ini lipstik sama yang kasi color color di mata .
Mami: Cantik ka kalau begitu?
Joel: Iya ba cantik.Nanti kalau abang sudah besar abang kasi beli baju bunga bunga lagi yang cantik.
Mami:Jadi sekarang mami ndak cantik ka?
Joel: cantik la juga tapi kalau putih putih lagi cantik...

Ada perkataan JUGA  jadi tidak cantik la tu. Hahahaha ... Budak budak sekarang kan.Ada ada saja.
 


Joel & Ezra

Ps - i want to be beautiful and healthy .. (^^)


4 comments:

Lelord said...

ekekkekee nk soh mommy lg putih :)

Anne said...

hi lelord ..(^^) budak budak sekarang macam macam ..

adyna said...

advance dak2 skrg nie..tapi kata2 mereka jujur ^_^

Just said...

Sama mcm c rayyan bnyk betul soalan. Blk2 tnya kenapa itu. Kenapa ini. Haiizzzz.. Tp kalau c rayyan nmpk gmbr2 yg pompuan pakai coli.. Trus dia ckp 'ee.. Tutup2. Malu!' Hahahha.. Pastu dia suka suruh sia pakai rambut palsu. Cantik kunun. Hahhaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails