Sunday, July 1, 2012

My 5 years old son sleeping prob!

Hello freinds..

Daripada pembacaan yang mom buat biasanya kanak kanak 4 to 6 years memerlukan tidur 12 jam sehari agar proses tumbuh besar dan penumpuan mereka baik.
Sejak kebelakangan ini my 5 years old joel macam susah betul tidur. Biasanya siang hari dia mesti akan tidur paling kurang 2 jam antara jam 2 sampai 5pm. Tapi sekarang ni susah pula tidur.even during school day pun sama. Kalau school day tu 7am sudah bangun 11.30 balik dan bila ada hari yang ada tuition tu sebelah petang sambung lagi. Sudah macam tu malam pun 11 pm tu baru tidur. Di kira kira 8 jam saja tu tidurnya. Kalau untuk dewasa memang sudah ok kan.
Bila di tengok pemakanan pun ..emm mom tak ada bagi banyak junk food atau coklat dan gula gula yang manis. Semua makanan ni boleh buat kanak kanak terlebih aktif. My SIL pula cakap semua tu because of my pregnancy. Pembawaan. Hmmm betulka tu, anak anak pun boleh terikut juga ka? Mom ingat cuma husband saja yang terkena simptom.

Ps - its already july. Happy sunday everyone.

Published with Blogger-droid v2.0.6

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails