Thursday, June 21, 2012

Pregnancy.

Hello friends.Its been more than a month. Since coming back from sabah last month sampai sekarang.Banyak cerita balik kampung hari tu but since sudah basi macam tak ada mood sudah mau di story. (Haha..alasan )

Di pendek kan cerita sejak balik dari sabah pertengahan bulan lepas kesihatan terus jatuh. Pening kepala malah muntah muntah. the first week lepas kembali di JB mom ingat maybe keletihan sebab perjalanan kami time balik kampung hari tu memang kelam kabut.Apalagi kalau bukan sebab tiket Airasia yang problem (thats was my fault) menyebabkan flight tiket dari Tawau ke Kota kinabalu burn dan kami terpaksa naik bas 8 jam dari tawau pergi kk. kalau mau beli tiket baru kena bayar lebih kurang rm800 lagi huh.. so better naik bas la.
Mau melencong sudah dari tajuk,ok kembali cerita tajuk tu.Sudah habis seminggu eh! masih juga pening kepala.Tengok calender pun sudah lewat 2 weeks la pergi la beli tester and suprise!! Yes the result is 2 red line.

Sekarang ni mom memang tengah melalui kesan kesan pregnancy yang wow!! teruk ... sob sob. Bukan setakat morning sickness tapi every minute sickness. Badan rasa letih,makan tak lalu. Makan sikit tak lama muntah lagi. Tak boleh hidu bau masakan yang kuat. Kesian my boys di rumah ni. Temper pun asyik naik saja. Tengok tv, mau baca buku pun kepala jadi pening . Macam mana la ni!!! Sabar Sabar.Dugaan mengandung. Biar pun ini yang ke 4 kali mengandung tapi this time memang teruk. Jadi banyak juga la yang cakap ooo maybe yang ni girl sebab lain dari yang lain. Tak apa la girl or boy asal sihat. (^^)

Hari selasa yang lalu pergi klinik , dah di sahkan pregnant 10 weeks dan duenya 14.1.13. Bila scan syukurla baby sihat. Sudah ada degupan jantung , kepala ,kaki dan tangan dan terbentuk.
Ok la thats all my story untuk today. Pening dah start mari . (^^)..




2 comments:

Just said...

Congrats Anne!! Sabar saja la dgn dugaan mengandung. Hrp2 bila msk 2nd trimester, u get better! Take care ya..

Anne said...

Thanks fren.Iya. Harap sangatla 2nd trimester sudah ok.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails