Monday, April 30, 2012

Duiii ..ndak sabar sudah aku.

Yes.. seperti title untuk hari ini .. duii ndak sabar sudah aku.. yang membawa maksud akan balik ke kampung halaman di Tawau sabah seminggu lagi.Yeaa.. Rindunya pada mom,dad dan semua family. rindu juga pada sungai dan buah buahan di sana.Biarpun bukan musim buah tapi nampak pokok pun ok la tu. Kecuali pokok kelapa la yang memang ada la buahnya tu sepanjang tahun.Hehehe.

Dalam kepala ni memang sudah set sudah aktiviti yang akan di buat nanti.
1. Memancing ikan.
2.Cari sayur-sayur kampung untuk di makan ,roun tundok( daun ubi),lembiding -emm yang ni bahasa melayu mom pun tak tau apa.. :) dan cari tuhau di tamu. bestnya.
3.Pergi kebun. Heh! Tanak kampung ba ini mesti la rindu pergi kebun.

Itu 3 perkara penting Harus buat bila balik kampung. Tujuan balik kampung kali ni sebab my one and only sister kawen.Walaupun jauh beribu batu,walaupun tak banyak wang tapi kakak tetap pulang ni untuk saksikan .
:)

Ps- Besok cuti. Selamat Hari Pekerja semua!

4 comments:

Just said...

Tawau pula kg ko?! Bila pulang?? Mmg excited kan kalau mau blk kg? :)

Anne said...

iya tawau ba ni.haha.next week just kami balik. 1 week saja sana. iya memang sentiasa di nanti nanti ba chance balik kampung tu. :)

HyatiMolly @ Tunung said...

balik kampung..ooo..balik kampung..
mesti ko excited mo balik kg kan.. Mcm tu la perasaan sa tu hari anne.. Tapi byk aktiviti nda dpt buat sbb musim hujan ba di Ranau..

Anyway, enjoy your holiday di kg kio..

Anne said...

Sama la nung,mamak bilang di tawau pun hujan jak hari hari.tertunda saja kerja di kebun.iya excited ini.haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails