Monday, March 26, 2012

Pendaftaran Tahun 1..susahnya!!

Sesiapa yang anak lahir tahun 2006/2007 bulan ni ialah pendaftaran anak ke tahun 1. Rasanya seluruh negara pun sama. Ni kali pertama mendaftar anak sekolah dan mom tak sangka susah juga nak daftar. Dokumen surat lahir, ic dan bil api air perkara biasa tapi sekolah yang mom daftar anak ni siap minta agreement sewa rumah dan ic landlord lagik. Dan kena pulak landlord rumah sewa mom ni yang susah nak kerjasama. Dulu memang agreement rumah ada tapi dah tamat setahun yang lalu. Landlord ni pulak tak ada cakap pun nak renewkan semula. Ic pulak bila kita minta dia copy dia kata time daftar nanti sebut je nama dia dekat sekolah tu.. Kononnya headmaster ialah kawan dia.masalahnya time daftar tu cikgu je yang ada mana ada headmaster kat situ.. Letih dan pening .. Hari tu balik tak dapat nak daftar.

Lepas tu pagi tadi pergi balik dekat sekolah tu untuk daftar dengan segala agreement yang di perlukan. Dan tengok bilangan yang dah daftar tu.. Bilangan dah daftar 807. Wahh.. Patut la demand, memang ramai orang nak daftar kat sekolah ni. Entah dapat tempat ka atau tidak...


Published with Blogger-droid v2.0.4

5 comments:

Lizzie Yasmin said...

Benda merepek - repak plak dorang mintak sekarang ek?

Anne said...

Tu lah lizzie..pening!

Just said...

Saya kena register utk rayyan thn dpn utk 2016. Blm decide mau enrol which school sbb takut pindah rmh this year. Huhuuh.. Anak ko register skolah mana?

Anne said...

Sebenarnya aku mau kasi sekolah dia di st.joseph..tapi tu sekolah jauh.lain ba kalau sini,sekolah mesti dalam 5km dari sekolah..kalau jauh memang ndak dapatla tu. Sekolah ni sekolah skj(c) just.. Iya mau balik sabah kamu kan.bestnya..

Just said...

No la.. X jd blk sbh sbb me still under treatment so better still under company insurance. So, x jd resign. Pindah rmh means pindah area ja. Hehhee.. Rayyan pun sy mau kasi msk sek cina jg ni. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails