Saturday, February 11, 2012

teacher komplen lagi!!

Yes! Teacher komplen lagi. Kecewa, sedih,rasa bersalah,rasa tidak pandai mendidik. Tu lah yang mom rasa yesterday  time ambil joel di sekolah.ni bukan first time but many times already. Joel memang seorang yang banyak cakap,aktif tak pandai duduk diam. Teacher komplen joel dekat class bising, teacher cakap dia pun cakap lepas tu kacau kawan kawan lain dekat class. Lagi tak nak buat kerja yang di suruh oleh teacher. Jadi teacher cakap start sekarang teacher akan bagi dia punishment bila dia tidak dengar. Teacher inform dulu lagi ,kalau zaman mom dulu mana ada inform inform terus time tu juga kena rotan. Yalah sekarang kan sudah lain banyak kes mak bapak datang sekolah mengamuk. For me kalau anak salah memang patut di bagi punishment tapi berpada pada la.. Sekarang ada juga yang kena punish sampai koma la..itu punish ka atau lepas kemarahan ??


Berbalik pada joel,anybody got suggestion ka ? Pernah tak ada masalah begini dengan anak anak?


Published with Blogger-droid v2.0.4

3 comments:

Just said...

How old is he anne? My rayyan this year 4yrs old. This year baru msk kindie. Cikgu ckp dia aktif (means nakal jg). Selalu jg kacau kawan dia. Sama malas menulis tp cpt tangkap apa yg kena ajar for all BM, BI and mandarin. Not sure what is the best suggestion tp mmg kena bnyk bersabar sama budak2 kan. Bagus jg cikgu inform awal2 mau punish at least kita bersedia. Besa la skrg mcm2..

Cik Firus said...

hai..jom baca entry menarik kat sini http://yanaalias.blogspot.com/2012/02/bio-rejuv.html & http://yanaalias.blogspot.com/2012/02/slim-diet-2.html

Anne said...

Just - He is 5 years old just and this is his 2nd year sudah di sana. Iya memang banyak bersabar sudah ni but malu juga kalau selalu di komplen.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails