Monday, December 31, 2012

Masuk wad bersalin low risk di HTAA.

Hello.. Sempat lagi mau type entry. Sekarang mom tengah menahan sakit contraction yang datang 5 minit sekali. First time kena tunggu wad. Sebelum ni bersalin terus masuk bilik bersalin.tapi di HTAA ni lain sikit. Jam 8 malam tadi pergi bilik air nampak tompok darah. Jauh lagi due ada 11 hari lagi but tak mau ambil apa apa risiko jadi pergi hospital saja. Jam 9 tadi dr check bukaan baru 3cm. Sekarang ni tak taula berapa. Nampaknya tak sempat la new year ni. Hehe.. Harap proses bersalin nanti mudah. Dr bertugas semua lelaki... Malu la jugak kan. (^^)
Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, December 26, 2012

natal dan banjir.

Hello ..
Bersalin? Emm belum lagi. This tine biarpun 3th tapi lebih penuh debaran dan dugaan. :) hubby getting better. Syukur la sebab bolehla rehat sikit .
Natal tahun ini haha.. Cuma masak di rumah. Kesian SIL dan BIL yang jauh jauh datang dari jb tapi tak boleh jalan pun.plan kami pergi pantai dan makan makan semua tidak jadi sebab banjir. Hujan tidak berenti langsung 24hb dan 25hb tu. Nasib baik kawasan gambang ni tidak banjir. Memang berdebarla kalau bersalin masa banjir tu sebab jalan ke hospital tu kena banjir. Mungkin ada jalan lain tapi bagi kami yang baru di sini jalan itu saja yang kami tahu.
Anyway merry xmas and happy new year.berapa hari lagi masuk 2013 sudah. :)
Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, December 11, 2012

Home but masuk wad again!

Hello.. Sunday,9.12.12 hubby di benarkan keluar dari HKL. Boleh balik rumah tapi not for long sebab semalam kena lapor diri semula untuk masuk wad di HTAA pulak. Mom baca report dari HKL ,hubby kena masuk ubat ( forget the name..) untuk 14 hari.. HKL sudah bagi 10 hari means ada 4 hari lagi la di sini pula.Mom rasa ubat antibiotik and tahan sakit. 1 hari hubby di rumah mom pun risau juga sebab dia balik balik mengadu tangan sakit. Ubat yang di bekalkan pun antibiotik saja. Tahan sakit tiada. Pantang makan pun banyak, hampir semua tidak boleh.ayam pun tidak boleh. Last last bubur + sayur saja. As for mom pulak,check up 35 weeks pregnancy semua result kembali normal. Lega!! Next check up 17.12.12. :)
Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, December 7, 2012

Cerita minggu ini.

Hello.. 3/12/12- pergi klinik check blood pressure dan urine untuk kali ke 3. Result tidak baik. Bp cuma 80/60. Mom pun terkejut.rendah! Mom siap suruh nurse buat sekali lagi. Dan yes result sama. Urine pun tak baik. Alb= +2. Doktor bagi ubat antibiotik untuk bekalan seminggu. Mom juga di bekalkan dengan botol urine untuk test. Kena hantar keesokkan harinya. Doktor ada scan and syukur keadaan baby normal juga. 4/12/12 - pagi pagi sudah pergi klinik hantar urine. Nasib baik tak payah tunggu lagi. Result 10/12 baru dapat.kalau tidak huh! Tidak tahan mau layan peel 2 budak lagi. Yesterday 3 jam di klinik,mom yang rasa ok sebenarnya boleh jadi sakit oo. Faham fahamla kalau budak budak tengah membesarkan. Today- patutnya hari ni hubby di pindahkan ke Hospital kuantan HTAA sudah. Tapi tidak jadi. Kena tunggu sampai isnin lagi. Yesterday di periksa sambungan saraf dan tulang jari hantu dan jari manis baik.lepas ni bila daging sudah penuh baru dapat jahit. But untuk jari kelingking tidak dapat di selamatkan. :( Mom patut hari ni ada appointment pergi klinik.but mom tidak pergi. Petang tadi nurse call bising. Nanti hari isnin sekali la. Dont know la.. Macam feeling so down bah!! * berusaha untuk happykan diri sendiri....
Published with Blogger-droid v2.0.9

Sunday, December 2, 2012

Rumah sewa baru.

Hello.. Happy december to me and you. 3 minggu sudah pindah but mom belum catatkan apa apa lagi mengenai rumah sewa yang baru ni. Rumah yang ni jauh lagi besar daripada rumah dulu.plus dengan sewa baru rm450,pasar ikan, supermarket yang jalan kaki pun boleh sampai mom puas hati. Kalau nak pergi bandar kuantan, kalau macam mom yang bawa kereta macam siput, 30 minit sudah sampai. :)

Rumah ni ada 3 bilik. Tapi memandangkan 2 bilik lagi masih occupied( kawan hubby belum dapat rumah) jadi barang barang belum dapat susun dengan baik. Jadi barang yang patut dalam stor Semua mom longgok dulu di dapur.

Serabut kan!! :) Dan see my curtain.. Haha buruknya. Tiap kali keluar ruang tamu sakit mata memandang.

Mom boleh saja tukar langsir ni,tapi tangga tiada dan paling penting preggy 8 bulan.
Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, November 29, 2012

kalaulah perasaan ada suis on dan off.

Hari ni hp tidak berenti bunyi. Sekejap ada call dan sekejap ada pulak sms masuk. Thanks la pada friends and family yang bagi kata semangat. Rata rata suruh mom bertenang dan bersabar jaga kesihatan kandungan dan anak anak. Emmm..kalaulah perasaan ni ada suis on dan off bolehlah tapi yalah perasaan risau,sedih ni datang juga secara auto. Sekarang ni hubby on the way ke hospital di KL. Operate untuk sambung balik jari yang putus tu tidak boleh buat dekat HTAA sebab pakar tulang cuma ada seorang. Terkilan sebab tidak dapat berada di sisi hubby time begini. Dengan kondisi mom lagi anak anak tiada orang mau jaga, terpaksa relakan saja hubby dan kawannya bertolak naik ambulance tadi. Harap semua baik.
Published with Blogger-droid v2.0.9

Bila sikap tiba tiba berubah..

Hello.. Kebiasaannya bila hubby keluar kerja dia akan bagitau dulu,tidak kira la time tu mom tengah tidur ka apa. But pagi tadi tiada. Mom tengah mandi masa itu dan bila mom sudah siap,tengok hubby sudah keluar kerja. Ada juga mom rasa kecil hati dan tertanya tanya why, ada buat salah ka mom? Lagi pagi tadi mom pun mau keluar pergi klinik check bp lagi. Then tengah hari tadi hubby call dan cakap dia on the way pergi hospital. Jari putus kena belting masa check kerosakan lori. Hubby cakap maybe boleh sambung balik. Harap semuanya baik. Jalan ke hospital pun mom belum tau.. Tengah tunggu kawan hubby lagi.
Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, November 23, 2012

Pregnancy checkup!!

Hello.. Selepas mencari dan mencari.. Rupanya klinik kesihatan tidak jauh pun dari rumah. Rasanya kurang 15 minit pun boleh sampai. Huhh!! Klinik kesihatan jaya gading. Klinik ni besar.. Kalau dulu pergi klinik desa tu cuma untuk ibu mengandung saja tapi yang ni pesakit luar,bahagian mata dan telinga, gigi dan makmal pun ada.

Checkup kali ni result tak berapa baik. Bila air kencing di check alb > 2. Mom pun tak faham sangat. Doktor tu cakap ada protein dalam darah jadi takut kalau mom ada darah tinggi or eclampsia. Sebagai rawatan susulannya mom kena test tekanan darah dan kencing 4 kali. Start next week monday,thursday dan sama untuk minggu selepas itu. Hmm mom rasa tu mesti sebab stress masa pindah ni. Lepas tu kurang minum air putih. Harap semuanya ok.
Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, November 22, 2012

lambat checkup pregnancy!!

Helloo.. Beberapa hari ni sangat busy. Sunday till semalam baru balik dari jb sebab ada urusan yang belum selesai di sana. Ini la problem kalau berpindah dengan plan yang berubah ubah macam lalang yang di tiup angin. Penat jangan cerita. 19hb yang lalu sepatutnya ada pregnancy check up tapi ni sampai sekarang belum jumpa lagi klinik kesihatan area gambang kuantan ni. Kalau la ada kawan blogger area kuantan kan senang.. Huhhh... Jiran jiran pulak rata rata bukan orang kuantan dan jiran yang chinese pulak pergi check up swasta saja. (**_)

Anyway perkembangan baru sini.. Ni la supermarket tempat beli barang dapur kering atau basah. 5 minit dari rumah. Pasaraya tunas manja.
Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, November 15, 2012

notes~ 13.11.12 ~ jb to kuantan.

Hello .. Cantik juga tu date kan.. Hehehe.. Kami sudah di kuantan sekarang. Rumah sewa baru, persekitaran baru.


Mom sampai tidak sedar hari ni sudah thursday. Kemas rumah sudah hampir siap. Penat nya badan.macam mau patah pinggang.
Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, November 12, 2012

tidur,makan,jalan dengan boboiboy!

Morning .. Last night hubby balik. Terakhir balik JB sudah. Sebab besok kita semua akan beralamat di kuantan pulak. Dan sejak dari semalam juga mom tidur makan dan jalan bersama 2 boboiboy. Emmm hepi bukan main daddy belikan merchandise boboiboy yang sedang hot di petronas tu. (- -"_) goodbye jb.
Published with Blogger-droid v2.0.9

Saturday, November 10, 2012

Berpantang sendirian.


Hello..happy weekend. Berpantang kali ni 95% kemungkinan mom akan berpantang sendirian.. Dulu 1st baby SIL jaga. 2nd baby my mom dan this time maybe sendirian la ni. Hubby ada la juga tapi ialah biasanya ada la seorang old member of family kita yang tolong kan. Memandangkan kali ini due hampir hampir dengan perayaan xmax,new year and cny memangla semua busy dengan family masing masing. My mom pulak kondisi kesihatan belum stabil tidakla mau bagi penatla naik flight tawau-kl lepas tu kl- kuantan lagi kan. Cumanya mom berdoa la hope mom bersalin normal supaya mom boleh berpantang sendiri. Beberapa hari ni mom banyak cari dan baca review pasal set berpantang. Kali ni mom rasa mau pakai set la. Sebelum ni belum pernah pakai set. Sebenarnya penting juga supaya dalaman kekal sihatkan. Ialah badan ni kita mau pakai lama kan. Mom tertarik dengan produk tanamera sebab semua sapu luaran saja kan. Ikut pengalaman 2 boys mom yang kena tahan wad sebab kuning kalau mom ambil yang jenis jamu pun tidak boleh makan juga kan. Tapi bila baca review ada yang cakap bengkungnya susah pakai. Yalah untuk mom yang mungkin berpantang sendirian perlulah yang senang pakai kan. Tapi bila baca review redmummy dia ada cakap bengkung boleh pakai sendiri. Hmmm.. Kena tengok sendiri baru tau. Ps- pic from google image.
Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, November 9, 2012

mee goreng.chinese or malay?

Hello all, Bila cakap menu mee goreng,mihun goreng or whatever jenis mee yang di goreng mom pilih malay cooking. Kalau chinese masak, biarpun nama mee goreng tapi macam ada basah basah sikit la. Masakan lain macam ayam or ikan mom suka chinese style. Gangnam style( korean) eemm belum lagi la dapat like. Hehehe.. Kenapa mom suka mee goreng style malay maybe sebab utama ialah sambalnya. Kalau sambal tidak sedap,kurang juga rasanya tu. Tapi mee goreng yang mom selalu beli dekat pasar maslee dekat rumah mom ni memang best. Mee nya sedap juga walaupun tiada sambal. Besok mau beli lagi rasanya. (**) mihun+mee ala megi+telur mata+hotdog = rm3.00 sahaja. Yang paling penting sedap. Ehh.. Kak betul ka kira macam murah kan. Pelanggan setia barangkali. Hehe.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, November 8, 2012

Problem kuku si anak.

Hello everyone,morning. Hari ni awal pagi lagi sudah huru hara. Bangun pagi tadi dengan semangat sebab last night tidur awal dan sangat lena last last time mood baik tu pulak pintu bilik buat hal. Pintu tu sudah lama rosak, boleh tiba tiba tombol pintu jem biarpun lock sudah di buka. Dan bila hubby balik pun asyik postpone tak dibaiki. Last last terpaksa call my BIL minta tolong.. Berbalik pada tajuk entry .. Problem kuku si anak. Kalau ezra, setiap 4 hari mom akan potong kuku. Kadang 3 hari.memang cepat tumbuh kuku. Kalau joel pulak seriously 1 bulan sekali. Lepas tu kuku yang tumbuh tu pulak bergerigi macam kena gigit tikus. Mom tau mesti problem kekurangan vitamin la tu. Tapi mom pun lupa apa ya.. Google saja la. Oo rupanya kekurangan zat besi yang banyak terkandung dalam ikan dan daging merah. Hoho patutla tu. Joel memang sangat cerewet kalau pasal makan. Ikan langsung tidak mau sejak kecil. Sekarang ni bila mom masak ikan pun dia sudah tau baunya dan cakap " mami masak ikanka, abang tidak mau makan la, mami masak telur saja pun bolehla untuk abang".. sayur pun dia tidak makan.makanan nya tu telur,ayam goreng ,nudget dan sup.. Begitu la. Berbanding si adik yang semua yang boleh di makan dia akan ngap. Should beli vitamin iron la di farmasi kan. (**).
Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, November 7, 2012

Family portrait.

Hello.. Semalam mom tidak dapat tidur. 3am baru tertidur. Sementara menunggu si mata mau layu mom google la gambar family portrait,cari cari idea. Mom teringin mau bergambar satu family di studio. See my SIL family portrait tu hari gantung di ruang tamu rumah. Wahh.. Best juga tu idea! Dan mom mula terbayang sudah being the only girl in our little family..( girl ka lagi? Women bah yang betul). Mom terbayang juga the boys semua pakai kot hitam and mom pakai white gaun ala ala angel sebagai family guardian. Hehe... Nanti lepas si baby ni besar sikit la mau survey tempat tangkap gambar. (**)
Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, November 6, 2012

30 weeks check up.

Hello..

Pagi tadi pergi check up kandungan lagi.. Akhirnya pergi after beberapa hari ni terfikir fikir mau postpone minggu depan check up. Entahla mom rasa terlalu  penat dan stress.
Resultnya blood pressure tinggi sikit la 120/80.. Tinggikah? Tapi nurse cakap normal. Mom ingat this week adalah kena minum air gula. Yalah sebab kandungan sudah 30 weeks kan. Tapi tak ada. Maybe tak perlu sebab history 3 kali pregnant tak ada.

Hb mom pun ok.syukur..takut juga kalau rendah seperti pregnant sebelum ni. Lagi psstt banyak mom ter skip makan tu vitamin and iron. Berat pulak naik 1.1 kg. So sekarang berat 65.1kg. Wahhh.. Mom pun sudah maklumkan pasal perpindahan kami next month. Jadi next visit tempat baru lah sudah. Sampai kuantan nanti kena mencari lagi klinik kesihatan. Harap tidak la jauh sangat dari rumah.

Ps- goodbye Jb. 6 years akhirnya berpisah jua. (- -_)

Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, November 5, 2012

Bilik nostalgia .. finish!

Morning semua..

How is your weekend? Mine..emmm after a month yesterday akhirnya kerja kemas barang di bilik nostalgia aka stor pun siap. Betul betul sebulan juga kemas. Hahaha.. 70% ialah sampah dan barang barang yang tidak di gunakan. Wonder why la di simpan ya. Newspaper lama, magazine lama, botol botol dan tin tin minuman. Ni mesti konon mau kumpul kasi jual last last  kerana tertutup dengan barang barang lain sudah di lupakan pulak.

Anyway.. Lega semua sudah settle. Tinggal tunggu masa untuk pindah. (^^)

Published with Blogger-droid v2.0.9

Sunday, November 4, 2012

Hobi yang tinggal kenangan.

Happy sunday all,

Once upon a time ( cerita fairy tale kaj??) kumpul perfume ialah hobi mom. Hehe.. First perfume yang mom beli True Heart by avon. Try google image tapi tiada pulak. Sudah lama pengeluaran perfume tu di berhentikan. Padahal mom rasa baunya lagi best berbanding far away yang sampai sekarang masih ada.

Masa bujangan dan bekerja tu lah paling aktif beli perfume. Ialah masa tu bebas la mau belanja ka, mau simpan ka duit duit tu kan. Bila sudah beranak pinak keinginan tu memang la ada, apa lagi bila lalu di kaunter kaunter perfume tapi biasala bila mau beli mesti teringat pulak keperluan anak and family yang mana lebih penting. Huhu...

Bila baca mag intrend this month dan baca pasal perfume yang latest sekarang rasa tergoda pulak. Hehe..
( adakah budget??)... Botol pun unik unik sangat. Wild rose scent... Lavender... Hmmm macam terhidu hidu pulak.

Ps- image by google ya!

Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, November 2, 2012

Joel oh my joel!

Hello kawan..

Say hello to november too.
Straight to the point la. Hembus nafas kuat kuat harap harap stress pun ikut sama keluar. Tapi tidak semudah itu juga. Nampak gambar joel di atas tu. Ada botak kecil di depan. Ok dia gunting sendiri. Baru juga trim rambut budak budak last week .mungkin dia mau tunjuk skill juga macam tu mamak tukang gunting. Terus terang mom sampai tidak boleh marah sebab terlalu marah sebenarnya. Haha.. Menangis juga la di bilik sendiri sendiri. Kenapa sampai begitu? Bukan setakat ini saja sepanjang minggu yang lepas macam macam sudah budak budak ni buat. Patahkan  besi jemuran kain, macam ringan diaorang rasa kan boleh bergayut di sana. Patahkan penyapu dan penyodok sampah.. Pecahkan dan patahkan pokok bunga and paling best patahkan wiper belakang kereta. Wahhh... Hura hara rumah kan..
Mom stress!!

Lagi lagi si baby di dalam ni pun macam tau tau saja abang abangnya tengah buat huru hara di rumah. Dia pun macam mau ikut sama. Sangat aktif bergerak la. Kalau nurse suruh kira gerakan bayi 9am sampai 9 pm kan, ini mom rasa cukup 1 jam pun sudah  10 kali mungkin.

Ps- tuesday appoinment lagi.. Why rasa malas ni. (**_ )

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, October 31, 2012

kain sarung.

Hello everyone..

Tiba tiba mau cerita pasal kain sarung or dalam bahasa mom * gonob * hehe.. Tadi mom start sudah sediakan barang barang hospital. Awalka? 30 weeks sudah. Sediakan saja awal kan, mana la tau awal. Sediakan payung sebelum hujan.

Check punya check oh.. Kain sarung semua sudah bagi SIL time dia bersalin. Mom rasa kena pergi beli la ni. Kain sarung mom dulu semua import dari kampung.. Rm18 saja. Cotton lagi bukan yang nylon. Tapi belum jahit la. Kalau mom time berpantang tu memang paling selesa kalau pakai sarung.. Banyak kawan kawan time mom pergi melawat tidak pakai sarung pun malah ada yang berseluar pendek saja. Adei.... (^^)..

Biarpun mom tidak juga seberapa pandai pakai sarung pun. Bila sudah di lipat lipat tu.. Terlampau tebal pulak di pinggang. Hahaha... Nenek mom kalau pakai kemas saja. (^^)..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, October 30, 2012

lebih praktikal kah?

Morning everyone..

Lebih praktikal kah kalau simpan barang barang basah dalam container ? Atau pun simpan dalam plastik plastik saja lepas tu sumbat dalam ruang sejuk beku?

Bagi mom yang saiz family kecil, emm sebenarnya kira banyak juga ni mau tambah anggota jadi 5 orang sudah kami semua. Tapi anak masih kecil kecil jadi barang barang basah macam ikan,udang,ayam atau daging tu beli sikit sikit saja. Jadi simpan barang basah dalam container begini memang sangat praktikal lah. Satu container untuk 1 kali masak. Jadi senangkan. Tidak payah la nyahbeku 1 besen ikan tu tapi nanti mau di masak 2,3 ekor saja. Ikan pun jadi tidak segar kalau balik balik dinyahbeku. ( mom sebelum ni begitula..)

Sebelum ni ada juga pakai plastik, jimat ruang la berbanding container ni tapi selalu bila sudah beku plastik pulak melekat.tarik tarik last last terkoyak. So paling mudah,best dan dijamin lebih segar barang barang basah tu ialah pakai container saja la.

Ps-  johor bahru sangat panas.wajib tambah banyak minum air putih. Leher sudah start gatal gatal. (**,)

Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, October 29, 2012

chego korean bbq house.

Hello friends..

Macam mana holiday? Mesti la best kan especially bagi yang berkerja. Holiday ialah time bersantai santai dengan family. (^^)

Walaupun mom tidak kerja tapi holiday kali ni mom and the kids happy sebab hubby balik cuti. Hehe.. Just 5 days tapi bermakna sudah tu apalagi tengok anak anak happy. Salah satu aktiviti kalau hubby cuti ialah jalan jalan cari makan. Hubby kan suka makan. Hmm me and hubby banyak betul kontra. Lain kali cerita.

Kali ni mom mau cerita pasal ni makan la. Ini first time makan menu korean.( haha.. Kesian). Mom tidak tau la kalau selera mom memang bukan korean or itu restoran memang tidak ok sebab comment mom the food is tidak sedap la. Mom selalu juga baca blog blog pasal experiance makanan korean ni dan semua comment sangat sedap. Sebab comment comment tu la juga mom teringin mau mencuba.

Kami order octopus + sesame , terriyaki, sup ( forget the name) , aiskrim untuk budak budak dan minuman pulak green tea+ redbean and green tea. First octopus+ sesame.. Sejuk ok! Di buat macam salad tu, tiada sayuran pun just octopus,sesame a lot of mayonis dan paling tidak boleh terima sejuk. Hehe.. Memang begitu kah? Terriyaki ialah nasi + ayam + rumpai laut , lepas tu emm macam ala ala nasi claypot tu. Nasib baik la tu teriyaki memang panas panas jadi masuk itu octopus sejuk di dalam baru boleh makan. Hahaha...

Lepas tu the green tea. Ia sangat hanyir macam bau rumpai laut . Haha. Hubby tidak boleh minum. Its ok with mom. Itu tea siap boleh tambah berapa banyak yang anda suka for free.

Mom belum puas hati la. Lain hari mau cuba lagi korean food tapi cari tempat lain la.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, October 26, 2012

salam aidiladha

Hello ..

Just want to say " selamat menyambut hari raya aidiladha untuk semua rakan blogger yang meraikan. "

Happy holiday & drive carefully ya !

Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, October 22, 2012

Kadar setem sekarang?

Morning all..

Tadi pagi pagi lagi mom sudah berbaris depan pintu pos office. Tujuan? Mau beli setem dan hantar surat untuk contest. Menang atau tidak cerita lain yang penting semangat !! Hahaha.. 

Mom mengaku sudah lama tidak mengirim surat. Yalah mau kirim apa surat, kalau setakat mau bertanya khabar pakai sms saja atau terus call. Lagi facebook kan ada. Biar jauh di mata tapi semua berita family sekejap saja sampai. Sampai kadang kadang si uncle, si aunty jam berapa tidur pun ketahuan juga sebab update facebook. Hahaha... Betulkan?

Dan sebab itulah baru hari ini mom tau juga rupanya kadar setem untuk hantar surat biasa biasa (below 20gm) ialah rm0.60. Hmm memang tiada peluang la untuk 4 entry contest yang mom sudah pos minggu lepas sebab mom tampal setem rm0.30 saja. Ketinggalan zaman betul la mom ni kan.  Kecewa,kecewa.. Daripada peluang 50% terus jadi 0%.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, October 18, 2012

Takdir itu milik aku.

Hi .. Hi..

Novel takdir itu milik aku written by siti rosmizah terbitan sr publication (1057 pages).. Habis juga mom baca dalam 3 hari. Hehehe.. Lambat juga kalau peminat novel mesti sehari habis ni. Pinjam dari my SIL. Whoa.. Hari tu pergi rumah dia tengok macam boleh buat mini library sudah. Penuh 2 tingkat buku novel daripada 3 tingkat almari 9 petak. Almari besar tu. Peminat novel la kan tidak hairan la.

Mom pinjam 1 saja tu pun bertanya juga dalam hati " habiska ni.. Novel cinta lagi" .. Kalau novel cerita seram  R.L Stine atau christopher pike bolehla. Hehe.. Tapikan rupanya tersentuh juga ni hati dengan ceritanya. Ada la juga 2 kali bergenang tu air mata. Hahaha.. Ceritanya mengenai seorang gadis yatim piatu dan miskin bernama dian zara. Sudah yatim piatu , miskin jadi mangsa pulak dengan lelaki bernama zarif. Kawin dengan dia semata mata mau zuriat saja. Zuriat tu biasala supaya harta kekayaan boleh  di wariskan nanti oleh  neneknya. Tapi mana tau zuriat yang di kandung pulak cacat. Sebab malu ada anak cacat si zarif dan maknya berusaha mau bunuh anak dalam kandungan. Dan bila mereka tu sudah berjaya , balasan pun datang. Accident la zarif dan maknya. Lepas tu barula mau insaf. Cerita lepas tu pasal macam mana zarif mau memenangi semula hati isterinya tu. Banyak la dugaan dorang.. Tapi yang buat mom bosan sikit babak babak kemesraan suami isteri tu macam di ulang ulang tulis.

Hmmm harga novel rm33.90.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, October 17, 2012

Selepas kes " BABYFACE"

Morning all happy wednesday!

Entry ni sambungan cerita dalam entry skinnn confession. (* *_)

Kesan daripada pemakaian produk babyface tu memang menyedihkan. Ada dalam 2 minggu lebih sikit saja la kulit jadi halus lepas tu jadi gelap sudah. Di ikuti dengan jerawat batu yang banyak terutama di bahagian pipi. Start dari kejadian tu mom tiada lagi obses pasal jaga muka. Just do the basic saja la. Cuci muka dan pakai total effect. Lepas kawin lagi la tinggal pakai pencuci muka saja.. Sampai satu masa my hubby ada la tegur juga " macam teruk ba sudah tu jerawat di muka mami bah".. Ngrrrr macam ketidak puasaan yang lama di simpan saja tu. Hahaha.. Tapi ya jugala kan. Macam dalam gambar di atas tu la. Ada jeragat lagi jerawat lagi yang merah itu bukan blusher ya.. My skin memang begitu la mungkin sensitif dan sebab tiada pakai apa apa sunscreen kan. Ini pandangan kiri kalau pipi kanan lagi.. Huhh.. Gambar ni mom ambil bulan ogos yang lalu. Sengaja ambil dan simpan sebab mau tengok kesan bila pakai produk.
Mom cuba pakai safi rania gold. Ramuannya ada amino peptida dan nano 24k gold yang boleh bantu penghasilan kolagen. Masa mom beli tu ada promosi di guardian, cleanser,serum dan day cream SPF20 tidak sampai rm40 pun. Jadi cuba cubala  mana tau dapat jadi kulit cantik macam rozita che wan. Kahkahkah...
Gambar yang ke 2 tu mom baru ambil beberapa hari lepas. Means 2 month after la. Macam mana kamu rasa ada perubahan ka sikit itu parut parut jerawat? Mom rasa ada la improvement sikit kan. Yang jeragat tu masih ada la, tapi yang parut jerawat macam makin nipis dan kemerahan tu memang tiada sudah la. Mom ada beli krim malam safi rania gold ni pula beberapa hari lepas.. Harap semakin banyak improvement nanti.
Hubby will be back next week ada cuti hari raya haji kan. Sudah hampir sebulan tidak balik. Jadi boleh la tanya ada perubahan kah. (^^)..

Ok la..itu saja. Thanks for reading ya.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, October 15, 2012

Ubat tidak sedap!

Hi..

Ada kah ubat yang rasanya sedap? Oit. Ada. Vitamin c yang biasa ada banyak flavour. Oren, anggur dan berry. Dan ubat untuk budak budak makan biasanya sedap.
Tapi ubat ubat pregnancy yang di atas itu memangla langsung tidak sedap. Huhu.. Eh! Yang warna oren besar itu vitamin c,itu ok. Yang oren kecil kecil tu vitamin B complex . Yang warna coklat itu ndak tau apa nama betulnya, nama samarannya ubat tambah darah.hahaha..
Kalau di makan ,biar mom minum banyak banyak air masih terasa di kerongkong. Loya betul. Mau minum milo baru hilang.

Ok la. Good night! (**/)

Ps- time sekarang ada juga time mengupdate nanti sudah ada baby haraplah boleh teruskan menulis. Selalunya bukan tiada masa bah tu tapi malas punya penyakit melanda. Hehe

Published with Blogger-droid v2.0.9

skinnn confession.

Hello..

Awal awal bulan lepas mom ada buat entry pasal muka berjeragat. Dan hari ni bila mom beli majalah RAPI bil yang ke198 adalah dia cerita pasal cara atasi jeragat iaitu dengan silk peel dermal infusion. Rawatan ni guna tiub untuk masuk kan bahan kimia ke dalam lapisan kulit wajah.. Wah kedengaran macam ngeri kan. Tapi entry ni bukan mom mau cerita itu tapi mom tertarik dengan faktor penyebab jeragat.

Faktor faktor yang sebabkan jeragat antaranya sebab terdedah kepada cahaya matahari secara terus, makan ubat perancang dan produk berkualiti rendah.

Sebut pasal produk berkualiti rendah tu kan dulu time college punya masa. Masa tu di kuantan.. Masa tu tahun 2001- 2003 la. Masa tu juga tengah hot produk produk pemutih wajah. Ala.. Yang kalau di pakai muka jadi putih gebu tapi kalau terkena matahari merah macam udang kena bakar. Lepas seminggu pakai muka memang menggelupas la sampai sanggup tidak masuk kuliah sebab kulit memang menggelupas la. Hasil selepas tu memang la kulit halus tapi tidak boleh kena panas .. Hehe dan antara yang terpengaruh tu mom la. Adei sanggup bah.. Mom masih ingat nama produk tu BABYFACE. Dalam set yang di beli tu ada sabun papaya,krim siang,krim malam dan ada 1 toner tu. 3 hari lepas pakai tu muka jadi merah,pedih.. Tapi biarpun sakit gigih juga pakai. Iyalah tengok kawan kawan lain sudah kulit gebu kan.

Di pendek kan cerita mom berjaya la juga tapi gebunya tu sekejap saja. Dan kesannya tu yang di sesal pun tidak guna. Tidak lama kemudian produk tu di sahkan ada hidrokuinon. Kesannya lepas tu kan kulit jadi sangat nipis kemudian berubah jadi gelap . Di ikuti dengan jerawat dan macam macam.

To be continue ... (* */)

Published with Blogger-droid v2.0.9

Sunday, October 14, 2012

stress!!

Hai semua.

Beberapa hari ni mom rasa macam stress. Tidak tau di mana silapnya,kalau orang kami selalu cakap " lalat limpas(lalu) pun kena maki". Hahaha.. Maksudnya tu cepat marah sampai perkara kecil ataupun yang tidak berkaitan pun boleh jadi punca kemarahan.

Apakah ini di sebabkan hormon pregnancy yang tidak menentu? Mom cuba juga untuk kawal tapi tidak terkawal juga. Mungkin mom terlalu penat kah?? Atau sebab sorang sorang menguruskan anak anak di kala diri sendiri pun tidak terurus. Lagi lagi dengan karenah anak anak boys ni yang memang kadang sampai keluar air mata mom melayan. *sob  sob*

Bila hari sudah berakhir ( anak anak sudah lena di buai mimpi di malam yang indah) barula mom akan menyesal dengan segala drama marah marah di siang hari tadi. Barula rasa malu pulak pada jiran sebelah sebab berteriak macam singa lapar, kesian pula pada anak anak sebab kena marah. * * nota penting:marah anak anak dengan berteriak teriak adalah sangat tidak baik. Sebab mereka ni akan ikut cara kita ni bila marah pada orang lain pulak** 
Sendiri malu pulak mom tengok perangai anak. Siapa salah??? Mom .. (* * / )

Huh! Hembus nafas. Feeling better tiap kali habis luahkan perasaan kan. Siapa baca sampai sini thanks ya. Hehehe..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, October 10, 2012

Bilik nostalgia #2

Hello ,wednesday already oo..wahhh wait wait.. If only we can ask the time to wait kan.hmm daydreaming!

Nah! Tengok tu gambar,macam jadi nostalgia sudah ni kan sekarang. Kalau dulu time sekolah menengah,for mom itu tahun 90an la,selalu ni beli kaset. Walkmen femes time tu haha..collection mom banyak yang kaset kaset instrumental.yang music saja tiada orang nyanyi. Piano la,harp and guitar. Yang kaset diatas ni  hubby punya ni. (^^)

Tiba tiba rindu pulak zaman sekolah.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, October 9, 2012

4th pregnancy checkup- 26weeks

Hello..

*firstly mau say sorry to all blogger friends sebab buat masa ni cant leave comment. Tidak tau apa problem.*

Hari ni mom 4th checkup. Sebenarnya berdebar debar kalau Hb rendah. Beberapa hari ni mom macam selalu rasa pitam,kena cepat cepat pergi baring kalau tidak confirm la pengsan pulak. Tapi bila check tadi aik! Normal bacaan 13. Jadi mom tanya la dengan nurse, dia cakap banyak kan berehatla. Time pregnant ni hormon memang berubah ubah. Tengok buku pink tu ada tulisan pen merah kan.kalau ada pen merah maksudnya result yang kurang baik la. Itu berat badan tu. Turun pulak 0.6kg. Sikit saja la tiada apa juga lagipun ukuran perut normal 26cm sama dengan bilangan minggu pregnancy. Kalau sama tu means semuanya baik baik sahaja.(^^)

Tadi mom kena suntikan untuk kancing gigi. Mungkin sebab sudah lama tidak nampak itu jarum kan tadi mom ada rasa takut ngeri pulak. Lepas tu adei sakit la juga macam rasa sampai ke tulang pulak. Ini after 3 hours selepas suntik masih rasa sakit.kalau gerak gerak tangan pun rasa sakit.hmmm...

Besok sudah start kira gerak anak. Dalam masa 12 jam 9am to 9pm kena ada gerak 10 kali. Ni baby kali ni sangat aktif. Macam dia buat marathon berlari di dalam perut. Hahaha..
Ok la thats all cerita pregnancy.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Saturday, October 6, 2012

Bilik nostagia.

Happy weekend everybody..

Sebelum mula mau marah sekejap. Ngrr... Entry ni mom karang semula. Punyala panjang lebar mom bercerita tadi,then mom publish. Ingat sudah settle la  lepas tu bila mom tengok balik blog tadi,aik! Mana?? Ngrrr geramnya pakai bloggeroid ni! Laptop pun belum baik lagi! And i want to blog.

Ok sudah la komplen tu, sambung cerita bilik nostalgia aka stor bah! Haha.. Nampak gambar stor mom tu,wahhh macam tempat rumah tikus jak ni. Hahaha.. Iya memang ada jumpa taik tikus, telur cicak and banyak lipas. Ok! Thanks God mom tidak takut semua haiwan haiwan tu,kalau tidak siapa la ya mau mengemas ini?

Huh! We are moving..finally... To kuantan. From jb to kuantan this december.oit.awalnya mengemas. Yalah pregnant ba.1 orang lagi mengemas.(hubby jauh nun di kuantan jadi tidak dapat tolong)..  tadi pun larat kemas baju baju dulu saja. Mom berjaya kumpul 5 plastik besar. Banyak nya kan.semua baju mom time bujang sama baju anak anak.5 plastik ni mom mau donate la.bagus juga hari tu mom ada ambil name card satu pusat kebajikan. Kami pun sewa lori untuk pindah barang. Jadi memang bawa benda yang paling penting dan perlu saja. Mahal sewa tu,jauhkan perjalaanannya.

Kenapa mom panggil bilik nostalgia ? Sebab macam macam ada. Kemas kemas baju time bujang dulu, hmm kecilnya. Bila mom konon konon berangan mau try hahaha yang seluar boleh masuk sampai lutut saja,kalau baju baju pulak sarung sebelah tangan saja bila mau kasi masuk leher langsung tidak boleh. Imagine la perbezaan dulu sekarang tu.
Hmm malah barang barang rumah dan dapur yang my SIL bagi dulu time mula mula kawin pun ada juga. Oo ada jumpa seluar and baju maternity time pregnant joel juga. Bagus juga kan. Mom ingat sudah bagi SIL masa dia pregnant dulu rupanya ada lagi yang tertinggal.ini baru baju saja, next masa kemas tidak tau apa lagi boleh di jumpa. Baru sikit saja ni mom sudah letih. Kalau tidak pregnant 1 hari mom boleh siap kemas.

Ps- this tuesday ada checkup klinik lagi.harap semua ok.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, October 5, 2012

makan sikit tapi gemuk!

Morning

Hari ni jom cerita kedai kopi. Perkara yang selalu menjadi isu bagi diri mom. Makan sikit tapi gemuk juga.. Haha.. Selera makan mom memang ada tapi bila makan sikit saja. Thats why kalau keluar makan di luar kan mom selalunya order makan untuk anak saja then share. Kalau si hubby jangan cerita la kalau makan mesti order besaarrr baru cukup. Hehe. Masa dulu dulu time mula mula hubby selalu juga marah ( sampai sekarang pun kadang marah..hehe) sebab selalu kalau keluar makan tidak mau order, dia cakap " kedekut! Sudah mau di belanja makan ,makan la.." .tapi sekarang makin faham sudah sebab lagi sakit hati bila order order lepas tu tidak makan. Bazir ba kan. (^^)

Tapi biarpun begitu tidak juga pandai kurus. Kadar metabolisme rendah la tu kan. Hmm.. Cemburu juga dengan orang orang yang makan dengan banyak tapi body slim saja. Like my SIL anak 3,makan suka hati saja tapi body slim. Haha.. Tapi hati hati ya,orang yang kurus dan tidak control makan still boleh kena highblood kalau tidak jaga itu tahap kolestrol. Yang penting sihat sebenarnya kan. Tapi mom masih teringin untuk dapat figure yang cantik. Kenapa ya? Biasa la mungkin kan ,kebanyakan wanita teringin ba mau cantik. Dan salah seorangnya mom la tu.

Ok la tu saja cerita kedai  kopi hari ni. Thanks baca. (^^)

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, October 3, 2012

nyum nyum...

Morning..

Breakfast mee kari ni hari.(^^)..
The best mee kari ni bagi mom.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, October 1, 2012

Please keep your warranty card!!

Morning.

Yes. Tolong simpan warranty card untuk apa pun barang yang datang dengan warranty sebab biarpun ianya barang baru tapi besar kemungkinan juga akan mengalami kerosakan dalam tempoh warranty atau seawal sebulan dua.
Pesanan ni untuk elakkan kerugian bila barang tu rosak macam mom ni la. Dan adalah terlebih baik kalau staple sekali dengan resit pembelian.

Mom baru beli charger laptop beberapa bulan yang lepas. Yang nenurut salesman di kedai itu terbaik di pasaran .it comes with 1 year warranty. Tapi ni baru berapa lama ni berasap sudah kotak charger tu semalam. Dan tahniah for mom sebab mom sudah buang warranty card dan resit.

Ps- mana mom simpan warranty card untuk hp dan tv ya???

Published with Blogger-droid v2.0.9

Saturday, September 29, 2012

my little ezra milestone.

Hello..

Sudah lama tidak cerita pasal my little monster ni. Hehe.. Selalu cerita pasal si abang joel saja kan. Kalau lain hari si ezra baca ni blog ( kalau masih wujud ni blog time tu,sebab mom ada kebiasaan pelik. Hah! Apa tu? Lain hari di cerita) mesti si ezra fikir balik balik cerita abang,aku tiada kah?

Hari ni awal si ezra tidur,jam 8 tadi sudah tidur. Kepenatan la tu bermain tiada tidur satu hari. Mom pun pening kepala melayan karenah nya. Sudah masuk 3 tahun 1 bulan tapi belum lagi di faham bahasanya. Cousinnya yang lain yang muda setahun sudah tinggalkan si ezra ni kalau dalam percakapan. Bahasanya ni mom sama si abang saja yang faham. Risau juga mom. Apalagi bila mom tadi ada terbaca dalam majalah RAPI mengenai seorang anak yang tumbuh besarnya normal, cuma dia lambat bercakap.bila ibunya check di hospital rupanya anaknya ada menghidap autisme.

Apa tu autisme? Mom pun tidak pasti. Cuma yang mom faham dari bacaan majalah tu anak kurang tumpuan dan lambat bercakap. Lambat pick up dan harus  di latih berulang ulang dan ambil masa untuk buat sesuatu perkara. Tapi si ezra ni cepat tangkap juga.cuma itulah kalau bercakap masih tidak lancar.masih tidak boleh sambung perkataan.

Perkembangan lain si ezra.. (^^) sangat manja. Tidur mesti dipeluk. Masih hisap puting bohong.( pacifier).. Tapi time mau tidur sajala. Ok la tu daripada si abang yang hisap ibu jari tangan dengan tuala busuk yang sudah koyak. Lagi tabiat si ezra yang suka pegang pegang perut mom time mau tidur. Hahaha... Nanti sudah ada si baby macam mana la tu.
Sangat excited mau pergi sekolah dengan abangnya. Sebenarnya kalau ikut macam si abang next year boleh hantar sudah. Masih dalam planning lagi.
Ezra tidak seaktif Joel. Kalau abangnya tiada di rumah dia memang duduk diam depan  tv. Atau pun main permainan sendiri. Kadang mom pula yang setiap 5 minit intai dia sebab terlampau senyap takut apa hal pulak. Kalau ada si abang memang kedengaran saja dia teriak atau nangis sebab dia tidak suka terlalu di kacau. Hmm.. Senyum senyum sendiri bila ingat telatah dua budak ni.

Huaaaaa...nah menguap sudah! Haha.. Itu sajala catatan milestone si ezra masa ni.
Semoga membesar sihat dan jadi anak dan orang berguna.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, September 28, 2012

Pakai seat belt semasa pregnant.

google image


Hello semua.

Macam mana aganknya perjalanan aktiviti harian hari ni? Mesti ada yang mengembirakan dan ada juga yang menyedihkan. Bagi mom hari ini mom bangun dalam keadaan yang sungguh letih. Mungkin sebab dua hari perut memulas kan.
Nasib baik la hari ni sudah ok. Hampir hampir pagi tadi mom sebabkan si Joel memonteng sekolah.Bukan dia yang mau ponteng tapi sebab mom memang rasa tidak sihat badan.

Tapi memikirkan mana boleh ni ponteng- ponteng nanti kebiasaan pulak. Jadi selamat juga la si Joel pergi sekolah. (^^)

Berbalik pada tajuk entry , ada ka peraturan JPJ yang cakap pregnant women di kecualikan daripada memakai seat belt ya? Terasa senak betul perut bila pakai seatbelt ni kan. Macam dalam gambar tu la. Paling tidak selesa yang di bahagian bawah perut tu la. Kadang kadang tu memang mom tidak pakai seatbelt kalau tidak tahan.Kalau drive dekat dekat mungkin boleh tahan la tapi kalau drive jauh jauh kan. Adui! Tapi bila tidak pakai tu rasa macam tidak selamat saja.

Bila perut makin besar ni banyak benda  juga yang mom tidak boleh buat..
  1. Tidak boleh potong kuku kaki.
  2. Bila pergi mana mana kena cari toilet yang tinggi. ( cannot yang cangkung..hehehe)
  3. Bila menumbuk guna lesung kena duduk betul betul no cangkung cangkung macam biasa . (^^)
  4. Kadang kadang ada pakaian yang harus di berus kotorannya kan tapi sekarang semua masuk mesin basuh . ( macam alasan saja bunyinya .. tapi memang susah la mau membongkok memberus kalau perut besar )
  5. For me kan ,start wearing a bra without underwire sudah .. kalau tidak macam tidak selesa. ( eh! underwire kan namanya tu??)

 Banyak kan dugaan dugaan ibu mengandung. Sabar. Ada 3 bulan lagi ni. (^^)

Thursday, September 27, 2012

Sakit Perut.

Morning semua..

Sudah masuk 2 hari sakit sakit perut. Bukan sakit perut mau bersalin tapi sakit perut maybe salah makan atau makan sesuatu yang tidak ngam (sesuai) dengan perut ni. Bila mom selidik selidik pemakanan beberapa hari ni tiada yang baru sangat, cuma ada makan kueytiaw dan ada la susu hari tu doktor bagi time pergi scan. Tapi itu sudah start seminggu yang lalu pun. Kalau kueytiaw tu pulak hubby sama ezra tidak pulak sakit perut.

* hmm something yang tidak best bila guna ni blogger android kan , pic tu bila di upload mesti dekat atas. Boleh ka di adjust? Anyone know macam mana?

Berulang alik pergi toilet memang melemahkan.lutut pun rasa longgar.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, September 26, 2012

Joel's Play & Learn School Trip - Kg.Mohamad Ali

morning all ,

Straight to the point la ya.. School trip ni beberapa bulan yang lalu but baru dapat gambar gambar nya . Semua gambar gambar pun photographer yang ambil bukan parent.Parent pun tidak sertai pun just the kids and teacher. Teacher bagi 1 cd penuh dengan beratus gambar the kids time di Kg.Mohamad Ali. Tadi mom try google tu tempat tapi mengecewakan juga sebab tidak pula jumpa tempat tu di internet. From the picture mom rasa tempat ni memang bagus di lawati juga .Apalagi anak anak zaman sekarang ni kan macam tidak terdedah sangat sudah dengan benda benda yang tradisi.semua moden sudah kan.


Macam macam bentuk mask. Kalau mom tidak suka mask , kadang kadang kalau di tengok pandai berdiri bulu roma.hahaha..penakut!

Gong

Yang ini macam cara cara membuat barangan perhiasan perak.Emm mom sendiri pun kurang pasti. Tanya Joel dia pun cakap buat piring(pinggan) sama gelas.

Wayang kulit. Joel cakap tukang karut di belakang tabir tu para teacher juga.

Pengenalan alat muzik.

Bermain Congkak.

Gasing.Joel pakai topi biru tu.

Mencanting .. (eh! betul ka tu perkataan)

nah! cantik juga kan kerja budak budak .. (with help of the teacher juga tu..)

 Belajar Tarian Tradisional.Nama tarian mom pun tidak tau ni. hehe

 Yang ni apa namanya ya.Kalau dulu mom kecil kecil pernah juga main ni.Tapi bukan pakai tempurung kelapa la.Kami pakai tin susu cap junjung. Hahaha .. Nostalgia betul ni permainan ni.

Lari dalam guni.

The kids di dedahkan dengan cara cara tanam pokok.Bestnya dapat main tanah !! Taman mini pertanian la ni. Ada pokok koko, lada hitam dan macam macam pokok yang jadi sumber ekonomi di negara kita.

Ps- Bagus juga ada pendedahan awal begini kan. Bolehla belajar sambil belajar.Apalagi kalau dengan kawan kawan.Memang seronok bilang Joel. (^^)

Monday, September 24, 2012

Sudah scan dan baby gender .. ??


Hello semua

Hari Jumaat yang lepas pergi scan baby. Syukur la keadaan baby sihat di dalam sana. Sudah nampak semua anggota badannya.Aktif lagi gerak gerak kakinya. Masa tu mom rasa macam tidak sabar pulak mau bersalin. Hehehe.. Well di pendek kan ceritanya gendernya tu .. (^^)

kalau ada baby room mungkin begini gambarnya ..

 kalau mau letak wallpaper comel kalau begini ..



kalau mau sambut birthdaynya nanti ada balloon begini ..





boleh di agak sudah ni tanpa penerangan panjang. Hehehe .. Ya. 3 months lagi la ada lagi baby boy yang comel untuk tambah keceriaan family mom.

Dan lepas tau saja kami akan dapat baby boy lagi , hubby cepat cepat sudah mau bagi nama Rioneal Messi.
Macam pernah dengar ?? Yes.yes .. nama pemain Chelsea Lionel Messi tu. Tapi sebab kami mau nama anak anak start huruf R jadi di tukar sikit. Macam lucu lucu ada tu Messi. Ketara betul mau ikut tu nama pemain bola sepak . Huh!!! Mom sebenarnya have other name juga in mind. ( - -)

Ps - Thanks for reading ya ..





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails