Friday, April 8, 2011

Awas Telur Tiruan

sumber Kosmo online

Wah! Sekarang ni bukan saja baju,kasut dan henpon yang ada tiruan made in china.Telur pun ado....Semalam mom terbaca mengenai kewujudan telur tiruan di Pulau Pinang dalam newspaper Kosmo.Menurut sumber telur tiruan tu di perbuat daripada bahan-bahan kimia yang memudaratkan manusia. Telur tiruan tu memang sebijik dengan telur yang tulen.Tengok gambar kat atas tu .. macam mana nak bezakan ?? Entah dah berapa lama telur-telur tu berada di pasaran kan. Dekat penang je ke yang ada. Pun kita tak tau juga kan. Semoga masalah ni dapat diselesaikan dengan segera la.

Risau ni sebab mom sangat suka telur.Hari-hari mesti ada masakan yang menggunakan telur. Siapa la manusia yang hanya memikirkan keuntungan je tu ye sampai terfikir buat telur tiruan.Kalau tak memudaratkan ok la jugak. Macam-macam ada la sekarang ni.


Ps- Mom & a Journey Called life blog is made in MALAYSIA .









Monday, April 4, 2011

Kereta Meletup dan terbakar ..


Hari ni mom nak jadi reporter jap.hehehe .. Kisah benar ni.Lokasi kejadian Jalan Bertam Taman Daya daerah Johor Bahru.Kereta jenis citroen meletup 3 kali dan terbakar. Menurut cerita penduduk dekat sini,kejadian berlaku tengah malam semalam.Mereka dengar letupan sebanyak 3 kali. Bila tengok kat jalan raya ada sebiji kereta tengah terbakar. Gambar kat atas tu api dah dipadamkan oleh jentera bomba.Tak tau apa nasib orang yang dalam kereta. sempat keluar kereta ke atau tidak. Mom kerja area ni.Time datang pagi tadi nampak la bangkai kereta tu. Ish!Ish! Macam mana boleh terbakar ye??

Ngeri pulak.Kena berhati-hati ni,kalau terhidu bau hangit macam wire terbakar kena cepat-cepat berhentikan kereta dan bagi kita kaum wanita yang tak tau mengenai kereta call la sesiapa yang patut untuk bertanya.

GA #5 SuffahBeauty dan Litchindebella


Jom join GiveAway Suffah Beauty Shop.Klik banner kat atas tu untuk join ye.

"Suffah Beauty Shop Sedang Mencari New Traders Untuk LITCHIN DEBELLA. Untuk Info Lanjut Click Sini --> http://litchindebella2u.blogspot.com/2011/02/jom-jadi-trader-sekarang-banyak.html ".

Friday, April 1, 2011

asleenda 1st Give Away


Hi.Jom join GA.Due:8/04/2011 Nak join klik banner kat atas.
mom nak tag Cik Puan Gaban & mieyrah_lolly

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails