Monday, April 4, 2011

Kereta Meletup dan terbakar ..


Hari ni mom nak jadi reporter jap.hehehe .. Kisah benar ni.Lokasi kejadian Jalan Bertam Taman Daya daerah Johor Bahru.Kereta jenis citroen meletup 3 kali dan terbakar. Menurut cerita penduduk dekat sini,kejadian berlaku tengah malam semalam.Mereka dengar letupan sebanyak 3 kali. Bila tengok kat jalan raya ada sebiji kereta tengah terbakar. Gambar kat atas tu api dah dipadamkan oleh jentera bomba.Tak tau apa nasib orang yang dalam kereta. sempat keluar kereta ke atau tidak. Mom kerja area ni.Time datang pagi tadi nampak la bangkai kereta tu. Ish!Ish! Macam mana boleh terbakar ye??

Ngeri pulak.Kena berhati-hati ni,kalau terhidu bau hangit macam wire terbakar kena cepat-cepat berhentikan kereta dan bagi kita kaum wanita yang tak tau mengenai kereta call la sesiapa yang patut untuk bertanya.

4 comments:

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

melayang ke sini dari blog kak yati..folo blog ini..

semoga tuan blog dan family dirahmati Allah SWT

Yati said...

Kereta citroen? Ish ish...
Dulu pernah naik bas, pastu dengor bunyi POM! kuat sangat. Rupanya tayar yang meletup. Hehhe... buat suspen je, ingat benda lain.
Bila drive tu, sentiasa check temperature. Mana tau, kete panas ke.

erienz said...

salam perkenalan....mmg
perasanlah kete terbakar ni...sbb balik keje mmg lalu situ...

kakyong said...

ish bahayanya.. mlm2 hari pulak tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails