Sunday, January 16, 2011

3 bulan lagi ...

Apa benda la yang 3 bulan tu? 3 bulan lagi mom akan balik kampung dekat sabah. Yeahh!!! Tak sabar rasanya menghirup udara nyaman kampung dan makan makanan kampung . Setelah 4 tahun tak balik akhirnya .. Hello! Tawau!! Im coming home. Eh! apa la mom ni 3 bulan lagi dah bising. Kerinduan kampung tiba-tiba bertambah disebabkan gambar-gambar yang di upload oleh ayah di FB. Hahaha .. Jangan main-main sekarang orang tua pun up to date k.Siap ada FB lagi.


Bagi yang dah pernah berkunjung ke Sabah mesti dah tau sumber laut dekat sana memang fresh.Seafood tu dah la fresh lagi harga pun jauh lebih murah dari kat West Malaysia ni.
Tengok la gambar dekat atas tu .. Belum masak tu mom dah terliur . Hahahaha ...

Kalau dekat kampung ikan bilis tu akan di goreng garing , letak sedikit gula dan sebiji telur pastu makan dengan nasi panas. Ikan masin belah tu pulak , goreng kemudian perah dengan air limau atau pun cicah ngan sambal . Ikan masin gelama tu pun sama. Makan dengan sayur terung yang di bakar. Hohohoho ...




Yang kat atas tu ikan masin tapang .. isi tak tebal. Udang kering ni pulak mak selalu blender je dengan cili api .. huh! Hot .. Ikan masin ni favorite food bagi mom,En.Hubby selalu juga bising sebab selalu makan makanan yang masin-masin.Memang betul la tak baik. Haha.

Ps - kalau ada ikan masin boleh makan 2 pinggan..



3 comments:

::nuRuLaDHar:: said...

eheee..suke nye nak blk kampg ye..ehee nurul pn,xsaba ni nak blk kmpg rye cina ni..suke makan ikan kering,ikan masin canot go la..hihi

Encik MamaT said...

jangan amalkan selalu... hehe... saya tak suka makan ikan kering.. tapi ikut keadaan jugak.. sekali skala tu layan gak.. hehe

Anne said...

Nurul : memang suke dan tak sabar mom ni nak balik kampung ..

Encik Mamat : betul tu.memang tak boleh di amalkan selalu masin-masin ni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails