Thursday, October 20, 2011

Cute pyjama collection.

Hello semua.Lama tak buat entry dalam blog ni. (^^)
Hari ni nak kongsi info menarik bagi mereka yang berminat dengan koleksi pyjama comel ni.
Murah-murah je ni.. RM 20.00 (tak termasuk kos pos ye..)
Size : 18month,2year,3year,4 year,5 year & 6 year.

3 DAYS ONLY!!

Yang berminat atau ada pertanyaan please inform mom k.
Email:rich_joel@ yahoo.com or tulis je dekat comment box.




CODE:P01


CODE:P02


CODE:P03


CODE:P04



CODE:P05


CODE:P06


CODE:P07


CODE:P08


CODE:P09


CODE:P10


CODE:P11

CODE:P12



CODE:P13

CODE:P14


CODE:P15

CODE:P16


CODE:P17


CODE:P18


CODE:P19

CODE:P20

CODE:P21

CODE:P22

CODE:P23

CODE:P24

CODE:P25

CODE:P26

CODE:P27

CODE:P28

CODE:P29

CODE:P30

CODE:P31

CODE:P32

CODE:P33

Saturday, July 30, 2011

Me vs Chicken pox!!

Mom vs Chicken Pox!! Siapa yang menang ... Its been a hard weeks. Last weeks Joel kena chicken pox. Dan this weeks pulak si adik menyusul. Memandangkan ini pengalaman pertama mom berhadapan dengan si chicken pox ni mom pun dengan kadar segera mengorek petua daripada mak dekat kampung. Bukan setakat mak , hampir semua orang yang mom kenal mom ada tanya.
"bila ni mau hilang momi"

Rata-rata mempunyai petua yang sama. Minum air kelapa muda ,mandi air kelapa .. cari daun inai. Rebus lepas tu sapu dekat badan untuk kurangkan gatal. Lagi menurut seorang kawan ada sejenis daun yang di gunakan oleh orang india untuk sembayang (ntah apa nama daun tu.. ) boleh diguna kan untuk kurangkan gatal.Caranya ambil daun letak atas katil..lepas tu alas dengan kain dan baringkan anak dekat atas tu. Jangan makan daging, makanan ringan contoh keropok , telur , kicap Dan TAK BOLEH MANDI.

"momi losyen apa ni.."

Syukur si abang sudah 100% sembuh. 3 hari lepas si abang sembuh si adik pulak.. Nasib baik tak kena serentak kan. Yang petua daun-daun tu tak adalah mom buat. MOm cuma minumkan air kelapa,lapkan badan dengan air kelapa dan mom ada 2 ubat yang mom rasa sangat baik. Kedua-dua ubat mom beli dari kedai ubat cina. Herba untuk mempercepatkan chicken pox tu keluar dan 1 lagi losyen untuk cepat keringkan chicken pox tu.

Kalau anak-anak sakit biasala kita sebagai ibu-ibu ni mesti terkena tempiasnya juga.Tidur tak cukup..makan tak lalu.Tu lah pengorbanan ibu-ibu. (-- ") ..


Ps - Sorry for my dear Giveaway Kopi. Kopi nya belum dipos. (--")

Wednesday, July 13, 2011

Progress Report!

Hari ni bila tengok dashboard blog,mom tengok ramai kawan-kawan yang buat wordless wednesday. But mom tak boleh la nak buat sebab banyak yang mom nak tuliskan pasal gambar-gambar ni. (^^) . yesterday ialah Hari untuk ambil report card dekat sekolah Joel untuk mid year evaluation. Hohoho .. walaupun Joel cuma 4 tahun tapi hati mom dag dig dug juga.Mesti banyak komplen daripada teacher pasal keaktifan anak mom ni.Sebelum ni pun sudah banyak mom dengar cerita mengenai kenakalan Joel daripada cousin yang sekelas dengannya.

Seperti yang di jangka kan .. see the teacher remarks : Active in classroom but shown interest and improvement in his studies.Continue to practice and encourage him.

(^^") .. Menurut kata teacher Joel sangat aktif . Yang payahnya bila keaktifannya tu mempengaruhi pulak rakan-rakan sekelasnya. So dia kena duduk sebelah teacher dan diperhatikan selalu barulah ada reti duduk diam. Ada sesiapa boleh bantu bagi cadangan untuk anak yang aktif ni?
Selain daripada kenakalannya tu,yang lain-lain ok. Subjek sains,maths,BM dan BI pun semua dapat 90 ke atas. Cuma bahasa cina je yang kantoi.Haha.. Next year kena cari cikgu tuition cina la untuk bantu dia.Ada juga kawan-kawan mom cakap tak payah la bagi dia belajar bahasa cina kalau dia susah nak ikut.Tapi bagi mom bahasa cina ni penting untuk pasaran kerja mahupun bisnes pada masa hadapan.

Dan untuk mom pulak,rasanya banyak lagi yang mom perlu perbaiki.Dan perkara yang paling penting untuk mom ubah ialah masa yang diluangkan untuk anak-anak.Bila mom fikir dan selidik balik sepanjang 6 months yang lepas terlalu sedikit masa mom luangkan untuk didik anak-anak mom. ( - -) .

Tuesday, July 12, 2011

Perhatian kepada yang respon: GA Kopi AL Jannahh

Hai.Good morning semua!!! Entry ni untuk perhatian kepada yang telah komen dalam entry mom mengenai Kopi Mahkota dewa . Thank bebanyak la sebab sudi komen.

Norma Ali
Kak Ngah
Ellen
Abazilah
Sarah


Sila send address dekat email mom supaya mom dapat hantar gift kopi. rich_joel@yahoo.com.

Ps - Selamat mencuba kopi yang best ni. (^^o)
Link

Wednesday, July 6, 2011

Mom nak Giveaway kan Kopi Mahkota produk aljannah

Awal pagi yang dingin minum kopi panas ..wah!segarnya! atau pun dipetang hari minum kopi sambil bersantai dengan rakan-rakan atau sambil mengupdate blog dan berblogwalking. Tapi kadang minum kopi banyak sangat boleh jadi sakit kepala pula. ishh!! tapi mesti nak minum kopi jugak.kalau tak macam tak lengkap pula sehari.

Hahaha .. Dialog iklan kopi tu..
Perhatian perhatian!Para penggemar kopi.Mungkin bukan anda,mungkin adik,kakak,mak,ayah, wife atau suami korang. Korang pernah dengar Kopi pracampur Mahkota dewa tak? produk ni produk tempatan.Dikeluarkan oleh Al Jannah Global Marketing Sdn Bhd . AJL931902 yang beroperasi di Tampoi johor Bahru. Nak tau lebih lanjut boleh layari website http://www.ajglobal2u.com .

Keistimewaan kopi ni dari produk lain ? Boleh minum kopi ni sambil mencegah dan merawat masalah kesihatan seperti
empirical treatment for cancer , hypertension, hepatitis, rheumatism, diabetes mellitus, and gout.

Produk ini di rumus dengan kebaikan 14 bahan semulajadi iaitu:

Buah mahkota dewa,Kopi Arabica,Lempoyang,Temulawak,Buah Goji,Jerangau,KayuManis,Halia, Buah Pala,Manggis,Mengkudu dan Ginseng.


Sekotak - 20 sachet
Rm28.00 (tidak termasuk kos penghantaran)


Kalau mom cakap kopi ni best .. korang pun mesti tak ada feeling kan.Jadi mom berbesar hati nak Giveaway kan kepada 10 orang pertama yang komen di entry ni.

Ps - kalau ada yang nak order di alu-alukan. (^^o)

Tuesday, July 5, 2011

Perempuan ..

Bahagia sepanjang hayat .. ungkapan yang menjadi impian setiap wanita.
Derita perpisahan .. ungkapan yang menjadi mimpi ngeri setiap wanita.
Puas aku mencuba untuk mengelak daripada terkena derita perpisahan tapi mengapa semakin ia mendekatiku.Mengapa aku harus melalui saat ini lagi.Tidak cukup kah dugaan yang sudah aku terima selama ini.Aku masih kecil sewaktu aku melihat ibu hampir hilang kewarasan apabila ayah meninggalkan kami.Sepanjang usia remajaku aku habiskan sendirian di asrama bertemankan buku-buku.Tidak ada perayaan untuk di rai kan bersama , tidak ada hadiah bila aku cemerlang dalam pelajaranku. berbekal kan azam untuk berjaya dan harapan untuk menyatukan kembali keluarga yang sudah hancur aku teruskan perjuangan sendirian. Walaupun memang mustahil untuk ayah kembali tapi aku tak pernah putus asa,aku tetap yakin hari itu akan tiba. Bodohka aku?

Hari-hari berganti hari namun hari yang di nanti tak menjelma juga , namun kehadiran mu memberikan sinar dalam kehidupan. "semoga bahagia sepanjang hayat" .. terngiang-ngiang ungkapan itu.Besar sungguh harapan ku agar perkahwinan ini akan bahagia.Tapi kini semua seakan semakin pudar .. semua disebabkan seorang wanita ... wahai anak-anak ku apakah yang harus ibu lakukan ??

Bahagia ke sebuah kebahagiaan yang di bina dengan penderitaan orang lain ?


coretan hati seorang suri..

1st Giveaway by Cempaka Kuning

1st Giveaway by Cempaka Kuning
berakhir pada 17/7/11..jadi yang nak join GA klik banner cempaka kat atas tu.
Mom nak tag mereka yang sudi berkunjung ke blog mom ni..

GiveAway : AnisUmbrella Boutique

GiveAway : AnisUmbrella Boutique
This giveaway open from 18 of June till 18 of July 2011
Nak join klik banner kat atas tu.
Mom nak tag kak yong dan hada. (^^o)

Saturday, June 18, 2011

For my dad ..


"Me always be daddy's little girl..
Thanks daddy for your love & care.Happy Father's Day."

Friday, June 17, 2011

GiveAway 1 minggu 1 buku


Giveaway oleh Kedai Buku Harga Patut
Due : 18/07/11
Nak join sekali? Klik banner buku kat atas tu. (^^o)

Thursday, June 16, 2011

GA Dania Alisha 1st Birthday

Petang ni mom nak buat entry untuk join GA oleh Cute Mom sempena birthday dania yang pertama. Kena jawap soalan ni .. Kemanakah tempat hiburan yang akan di kunjungi oleh mereka ?? siap ada klue lagik.. Bila baca klue yang diberi mom yakin ni .. haha .. Genting Highland!!. Betul tak?? Yang nak turut serta klik je banner cutemom dan dania kat atas tu. (^^o)..

Tuesday, June 14, 2011

Win LC Clutch From BabyIbu Shoppe!!

Hai frens Jom join GiveAway oleh BabyIbu mana tau lucky boleh dapat
clutch LC yang bernilai Rm150.00 kat atas tu.

Syarat-syarat penyertaan :-
  • Share giveaway ini dan letakkan gambar di atas di dalam entry anda (Facebook/Blog)
  • Linkkan entri anda dengan entri giveaway ini
  • Masukkan link BabyIbu Shoppe dalam entri tersebut
  • Untuk FB, like BabyIbu Shoppe; Untuk Blogger, linkkan BabyIbu Shoppe dalma bloglist anda
  • Tinggalkan link penyertaan anda di komen entri ini
  • Boleh hantar banyak penyertaan (sama ada melalui FB atau blog). Setiap penyertaan dinilai berasingan.
Ada 2 kategori dalam GA ni iaitu entry paling kreatif dan lucky draw.
Pemenang Kategori entry kreatif akan dapat hadiah Clutch Lc kat atas tu dan ada hadiah saguhati berupa voucher Baby Ibu Shoppe.

Pemenang kategori lucky draw pulak akan dapat permainan Fisher Price dan ada 5 hadiah saguhati FM.

Wow!! Bestkan. Apa tunggu lagi klik sini untuk join!!


Friday, June 3, 2011

Sayangi Kami !!








semua gambar dari yahoo image

Semua gambar baby baby comel kat atas ni mom ambil dari yahoo image.Walaupun langsung tak kenal siapa mereka tapi bila melihat wajah suci dan comel mereka secara automatiknya hati mom terasa ingin memeluk dan mencium malah terasa ingin menggigit pipi mereka yang bam bam. Tapi kenapa ada ibu yang sanggup membuang bayi mereka ??



Ps - Tiap hari dekat newspaper tak pernah sepi dengan kes buang bayi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails