Thursday, December 2, 2010

Tanda-tanda modem anda dah pencen!



Hai semua .. Wahh .. 4 days tak dapat jengah blog.Bukan kerana busy atau outstation atau bercuti tapi sebab internet problem. 3 kali buat report dengan TMnet and finally technician TM pun datang tengok apa masalah Sebab troubleshooting dengan operator TM tak menjadi jugak ..
Dan bila check punya check modem rosak rupanya. Lepas tukar modem baru .. yeahhh!! dah boleh online semula. Jadi sekiranya PC/Laptop anda menunjukkan tanda-tanda seperti : -

  1. Bila bukak Internet Explorer atau Mozilla Firefox ke lepas tu dekat skrin tu tulis server cannot be found.
  2. Tengok dekat modem semua lampu DSL,LAN atau WLAN dan DATA semua stable.
  3. Tengok dekat LAN connection status tu data send melambak tapi yang received tu tak ada tu sikit sangat.
  4. Dah try troubleshoot berkali-kali tapi tak dapat connect juga.
  5. Dah check semua wayar tapi semua ok.takde yang putus-putus ..


modem yang rosak tu ..

modem TM yang baru.


PS - tukar modem ni kena bayar 70.00 sebab modem lama bukan TM punya. Kalau modem rosak tu TM punya boleh dapat free.

2 comments:

diana said...

duit lagi..
hehhe..
semua benda pakai duit sekarang ni kan..
aduhai..

San said...

huhu..cpt sgt rosk..hehe..san pnye da 3 kali tkr sbb kena panah ptir..choy btul..huhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails