Friday, December 3, 2010

Bini High Maintainance ..

Hujung minggu yang lalu 4 orang kawan En.Hubby datang bertandang ke rumah.Semua ialah bapa budak. Yang bezanye 4 orang kawan En.Hubby tu wife masing-masing dekat Sabah.Tengah mom buat air mom terdengar la cerita bapa-bapa tu.

( Perbualan dalam bahasa Sabah)
Bapa A: Wah..ko sekarang kerja dari subuh sampai tengah malam.huiyoo mesti duit pun banyak.

Bapa B: Banyak memang banyak tapi ndak cukup .

En.Hubby: Kenapa pulak ndak cukup? 5k tu.Bini pun dekat kampung. Kamu semua sewa rumah ramai-ramai baru Rm50 saja.

Bapa C: Hahaha.. Kamu ni macam ndak tau bininya tu kan high maintainance.

En.Hubby: High maintainance?? Apa tu? Apa la ko ni ingat kereta ka ada high maintainance.

Bapa D: Ko ni memang la. itu pun ndak tau. Maksudnya tu mau kirim banyak wang juga, sebab bininya tu di rumah pun bermakeup , mau baju lagi,krim lagi .. mahal-mahal semua.Itulah bini high maintainance. Bagus la bini mu tu tiada begitu . ( amboi-amboi mengumpat mom... )



OOoo mom baru juga dengar kategori isteri high maintainance ni.Ada-ada saja gelaran yang di berikan oleh para bapa ni kan . Mom ni low maintainance ke? Korang pulak macam mana? Tapi akhir-akhir ini mom teringin sangat la pulak nak berdandan. Tengok ramai kawan-kawan yang dah jadi mak budak ni tapi hot mengalahkan anak darah rasa jealous la pulak kan. Teringin la pulak nak merasa Body Slimming macam Premium Beauty tu. Hahaha..




3 comments:

haszuraidah ishak said...

hehehe tringin gak nak jagi bini high maint. ni..agagaga

ha, trafik xdela tinggi mana..kekadang naik, kekadang turun..hohoho..

roe233 said...

hey there :)

just to let u know yang ministry of moment ada buat contest and they just extended the deadline till tomorrow at midnight. harap sudi join. :) InsyaAllah kalau menang, winner gets RM2,000 worth of photography package.


details ada kat blog roe.. very simple requirements dia. jemput join ya? :)

nur said...

hehe.. macam kereta pula ye.. lelaki pun kuat gosip gak ye..
ALL IN ONE

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails