Thursday, November 4, 2010

Rm4831.48 sejam dengan berblog.

Ini bukan pendapatan dengan nuffnang la. Ini merupakan gaji yang diberikan kepada penjaga pulau pasir di Hamilton Australia. Pekerjaan terbest di dunia ni.

Pekerjaan: Penjaga Pulau
Description Tugasan: Kerja 12 jam sahaja dalam sebulan.Masa flexibel.1 jam dibayar Rm4831.48 bermakna sebulan dengan kerja 12 jam saja akan dapat gaji Rm57,977.76.Dan 12 jam kerja itu adalah untuk Beri makan kura-kura,menonton ikan paus dan mengambil surat di pulau tersebut. Mengambil gambar dan video dan kemudian di tulis didalam blog
Ini bertujuan untuk menarik minat pelancong untuk mengunjungi kepulauan itu.

Kelayakan:Tak perlu kelulusan tinggi.Boleh berkomunikasi dalam bahasa inggeris adalah keutamaan.Selain itu mesti pandai berenang, pencinta snorkeling, pencinta alam dan pandai menulis blog.



pic from the island caretaker blog

Bestkan keje ni.Tak perlu letih duduk dekat office.Pandang kertas,computer je hari-hari.Ni hari-hari boleh tengok alam sekitar yang hijau.Boleh tengok laut dan pelbagai jenis species hutan.Mata segar otak pun tenang. Lagi lepas bergambar-gambar tu upload dan cerita sikit pasal gambar tu dekat blog.Best tak???

Wahai pengurus-pengurus pulau dekat Malaysia ni, ada tak kekosongan jawatan macam ni
Kalau ado mom nak juga try memohon.


Ps- Sumber cerita : http://islandreefjob.com.au/ & reallife65 blog





5 comments:

tinijamla said...

aritu ada tengok national geografic channel tentang dia ni. Rakyat Britain kan? Memang best. Dok kat pulau, blog and jaga terumbu karang dgn pulau kan? blog tentang apa dia buat. Dari ramai2 yang apply dia yang dapat. Memang menarik la.

fathiah said...

wah... lau camni nak keje sane jgk la

haszuraidah ishak said...

wahhh..menarik btol kalau kat malaysia ade keje camgini..memang sronotla..

Anne said...

menarik kan.. malaysia banyak juga pulau ni takde ke jawatan mcm ni..murah sikit tang gaji pun takpelah.. hehehe

zmah said...

Bestnya kalau akak dapat kerja macam dia...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails