Saturday, November 20, 2010

Akhirnya ... Berjalan juga. Congrat adik!!



Hip..hip.. hooraayy.. !! Congrat untuk adik Ezra sebab telah berjaya mengatur langkah dengan jayanya dengan 2 kaki kecil itu. Goodbye crawling crawling dekat lantai .. Mom dah start risau bila adik yang dah nak 1 tahun 2 bulan belum pandai berjalan. Berdiri pun adik malas.Asyik dan duduk dan dukung je. Aduhai mana la mom dan kak Nita (pengasuh) larat nak dukung adik yang berat dekat 10kg tu. Kalau kita boo layan kan dia melalak meraung , malu pulak dekat jiran sebelah.

Mom lagi bertambah risau bila tengok anak kawan 10 bulan dah pandai jalan, anak sorang kawan mom yang baya adik pula dah berlari main dekat luar. Pastu pada 10/11/2010 jam 8:02:58 malam adik tiba-tiba jalan ke arah mom sambil gelak-gelak. Dan mom betul-betul dapat capture moment tu. Well ...biasa la hati para ibu-ibu ni ,mudah je terharu ..apa lagi jatuh juga air mata mom happy tengok adik dah start jalan. Sejak hari tu sampai sekarang adik dah start la jalan sana sini, ke dapur ke bilik ..

this is the moment ..
10/11/2010
8:02:58 pm


Ps - syukur ..

12 comments:

Lelord said...

heheheh najlaa dulu lagi lmbat jalan...setahun 7 bulan x silap baru jalan

Anne said...

hah ye ke .. adei.. saya ni la yang terlebih gelabah tak tentu pasal. bukan ape lelord 7/12/10 ni nak gi checkup klinik..hari tu time 12 bulan pun nurse tu bebel-bebel ni kan pulak kalau pasni pergi belum boleh kan. (^^o)

masmurni said...

TTahhniaHHH!

Anne said...

Thanks masmurni .. (^^o)

Ferdys said...

lucu... imut menggemaskan, (funny cute,,,)
salam ferdys aja blog

Bee @ honeyvsbee said...

haa dah jalan siaplaa..

nieda said...

tahniah adik...pasni penatla mama awak nak kejar..anak saya pun sethn 3 blln baru boleh jln

tinijamal said...

lepas ni kena la capture mom dia kejar anak lak..hehe

haszuraidah ishak said...

wahhh..tahniah..seronok kan..pasni mesti tak larat nak kejar pula..

PhotoGraphic said...

wa...terpancar kebahagian gitu..hehe

kakyong said...

tahniah... wahh kan main seronok ibunya.. anak dah berjalan.. pasni jauh berjalan, luas teroka... ;)

Anne said...

Dah pandai jalan ni,penat kejar. Tak boleh duduk diam dah.(^^o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails