Monday, October 4, 2010

Iklan NUffnang Ada Juga Yang Sekadar Singgah-singgah Ke??

Seperti dekat title entry mom hari ini..
Iklan Nuffnang ni ada yang sekadar singgah-singgah juga ke???

Mom ni budak baru belajar je pasal nuffnang ni. tu yang nak tanya pasal ni sebab mom ada perasan ada iklan yang terpapar dalam blog tapi bila tengok dekat income tak ada pun. . Napa ye?? Nuffnang nak try test market dekat blog mom je ke?? Ye la sebab blog mom ni berapa je la orang yang datang singgah kan. Mom pernah tengok iklan Maxis & iklan Sunway muncul dekat blog mom ni , mula-mula happy la kan tapi cek-cek dekat akaun lepas tu takde pulak dekat metered atau pun buffered tu. Pada blogger yang tau tolonglah kongsi dengan mom yang baru belajar ni ok.

Ps- mom pun nak belajar cari income sampingan ni...

8 comments:

mama zharfan said...

kalau yg gitu, namanya iklan cpc ie bila org klik iklan tu baru dpt duit utk u
buffered earning pihak penaja akan bagi.dia pilih mana2 blog yg dia nak.kalau BE tu, duit masuk ikut jumlah traffic ke blog :) kena rajin baca2 info kat blog2 otai :) me pun budak baru belajr gak heheh

tiefazatie said...

btol2..ifa sokong pe mama zharfan ckp tue..klu yg singgah2 tue cpc sis..kalu BE tue advertiser yg pilih blog mana dorg nk..mmg kena rajin gak bce blog otai2..dorg lg tau..ifa pun bru gak blaja psl nuff2 nie..hii

ekinashikin said...

oooo..mcm tu ke...nk nyibuk..
actually kita pon x tau gak..
tgk org psg nuff kita pon nk psg gak...
thxs ifa & mama zharfan utk info...

Anne said...

oo..macam tu ke? maksudnye nanti kalau orang ada klik baru ada masuk dalam list income kita ke?

TuYa said...

saya pun budak baru belajar..baca2 info kat comment sini..share yer..

Aliffiena said...

aah la..sy pon sm cam cik ekin..
tanx sume utk info ni

kakyong said...

anne,
tp jgn sesekali klik di blog sendiri.. & jgn fraud clik

rajin2 bw Anne.. nanti leh la dpt BE..

Anne said...

thanks semua sebab sudi bagi info..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails