Thursday, October 7, 2010

Bila Stress Terfikir nak makan..!!

Mom stress sebab asyik memikir beberapa hari ni..
My kereta kecik roadtax next month,kecik-kecik pun kereta tu MyEG email mom roadtax+insurans Rm600++ juga. Eh! Ada yang cakap murah jek tu. Tapi bagi mom uhukuhuk..terbatuk-batuk dah tu. Pastu hujung bulan ni si abang daftar tadika dah. 1k++ tu. Uhukuhuk.. batuk lagi pulak dah. Itu personal thing .. then kena pula yang office thing. Mom ada 3 customer yang dah hilang jejak dan yang problem besar tu ialah payment masih tertunggak. Orang atasan pulak tiap minggu call tanya.

dan

yang paling mom susah dan setakat ni belum dapat ubah ialah bila mom stress mom akan makan. Takde la makan nasi banyak-banyak gitu tapi yalah nasi pastu coklat,biskut dan berpek-pek keropok kentang ++ super white coffee .. Malah mom pernah membaham roti gardenia sebungkus ye kawan-kawan bukan sekeping + keju + mayonis . Ngeri tak?? fikir-fikir sambil makan.
+ + =



Ps - sedap la white chocolate toblerone ni ..

5 comments:

Rizziela said...

samalh..kalau strees..kepala asyik fikir nak makan ajer

♥♥syahadah♥♥ said...

mmg kalau daftar tadika kadang kala 1 k..
nak pikir macam2 lagi..bil bil bil.
makan ke mum..sbbnya boleh temam aku yang bakal membesar ni juga

Anne said...

rizziela - susah nak buang tabiat ni kan..
hada - hohoho .. jom-jom kita makan.(^^)

Sumandak Kinabalu said...

errkk, mahalnya nak sekolah...
apa nak buat, memang standard dah yuran tu sekarang. nak bagi yang terbaik untuk anak, kena pejam mata saja...hehehe
btw, about that makan2...saya pun ada tabiat yang sama. asal stress, luahkan pada makanan. hahaha...harap2 jangan sampai terlebih sudah. bahaya kepada kesihatan juga tuuu...

Anne said...

wahhh..thanks comment ya mandak. "Sumandak Kinabalu" that name make my homesick even worst. Haha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails