Saturday, October 2, 2010

1hb - 5 hb setiap bulan.

Apa agaknya aktiviti korang 1hb - 5hb setiap bulan ya?
Bulan baru or bulan muda la katakan. Rasanya setiap bulan pada tarikh ni memang semua orang busy la kan. Bagi mom huh!! hehe.. sikit je tak sibuk pun.
1. Siapkan laporan akaun bulanan.
2. kira-kira gaji + commision untuk branch (ni wajib siap ni kalau lambat nanti kena lapor ngan pejabat buruh..(^^)
3. Kejar-kejar payment
4.Collect-collect payment
5. Tengok-tengok stock apa yang kurang apa yang lebih..
6. Pergi bank bayar itu ini..
7.Update blog ..eh! ni pun masuk senarai keje jugak ke .. hehehehe..

Kira mom ni bernasib baik jugak la kan..tak la busy mana.Ada kawan mom yang sampai OT lagi nak siapkan kerja akhir bulan. Sabar..Sabar .. Jangan stress. Kejap lagi gaji boleh gi shopping ke , spa ke..


Ps - Happy weekend k.. ntah apa yang mom merepek ni.. layan je la.






3 comments:

Rizziela said...

bulan ni me memang sibuk coz ada yearly closing

kakyong said...

Anne,
kakyong dok rumah.. hari2 sibuk.. tiada kesibukan bermusim... ;)

Anne said...

rizziela - dah start yearly closing.. wahh..baru sedar 2010 dah nak jadi history lagi 2 bulan.

kak yong - sesungguhnya berada dekat rumah 10x lebih penat dari kerja kat office. Betulkan kak yong? but happy bangat sebab sentiasa dapat di sisi anak2.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails