Tuesday, September 7, 2010

Tips-tips interview. (Luahan hati interviewer)


Mom baru lepas review 1 borang permohonan kerja. Mom langsung tak berkenan dengan individu ini. Sekiranya korang ada temujanji untuk interview please la jangan buat seperti ini kerana semestinya permohonan korang pasti akan di reject.

Tips-tips Interview.
1. Pastikan anda isi borang dengan sebaik mungkin. Sekiranya ada yang tidak faham sila bertanya.
2. Sila jawap soalan-soalan yang ditanya dengan baik. Jangan tipu-tipu. Orang ni tulis pengalaman kerja 3 tahun dekat company lama dengan gaji 1650.00 tapi bila mom suruh isikan nama company lama dia cakap " oo.. tak tau la itu company nama apa".. kerja 3 tahun tapi nama company tak tau.
3. Paling penting contact number tu .. bagi la yang betul. Orang ni sebenarnya nak kerja ke atau tak ye?? Bila mom nak contact dia balik wrong number pulak, siap mom kena marah lagik.. .Apa motif sebenar mom pun tak tau la.


ps - bila nak pergi interview tu bagila first impression yang baik untuk menambahkan peluang anda untuk dapat kerja tu.








1 comment:

Anonymous said...

Cheap and trendy deisgner clothing from ronkaclothing.com where we sell: Booties, Twenty8Twelve, Eternal Sunshine Creations, Kara Janx, Steven, Bridesmaid, Tibi, Jacquie Aiche, Shrugs, Skin, Myne, Fallon Jewelry, http://www.eicop.org/m-438-burning-torch.aspx, Boots, Faviana, LnA Clothing, Cosabella, Nicole Miller Handbags, Motif 56, Love Quotes, Sonia Rykiel, Vitamin A Gold/Chocolate Shimmer, Sophia Eugene, Superfine, Siwy Denim, Sir Alistair Rai, Weekend Bags, Plenty, Fleet Jewelry, Gypsyz, Honeydew Intimates, Sweaters, Homecoming Dresses, Teddy, Prom, Elan International, 32 Flavors by YFB, Deepa Gurnani, Juicy Couture Couture Cut Studs, Olivia Harris by Joy Gryson, Pedro Garcia, Alternative-Men's, Novella Royale, Top Secret, Bridesmaid, Print, Aidan Mattox, eDressMe new york, Kirribilla, Jacques Helleu & Chanel Book, Nipple Pasties, Rachel Roy, Velvetine, Anna Sheffield, Wish Collection, Sonia Rykiel, Wedge Boots, Daftbird, Vests - all available from our online designer clothing store at 50% off sale! Check out http://arts.harvard.edu - harvard university arts and fashion.
We admire work of Harvard University Arts and Fashion - best school of arts where great designers learn
how to create great looking designer clothing!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails