Friday, August 27, 2010

Sudah 53 tahun negara kita merdeka!!


Setiap tahun kita menyambut Hari kemerdekaan pada 31ogos2010.
Bagi mereka yang benar-benar merasai suasana sebelum merdeka dan bagaimana suasana gembira dan kesyukuran pada 31 ogos 1957 ,53 tahun yang lalu.. setiap tahun pada tarikh yang sama pasti mengundang seribu satu kenangan . cerita-cerita yang sama setiap tahun namun tidak pernah luput dan bosan untuk diperkatakan pasti akan meniti di bibir mereka. Ceritakan pada anak,ceritakan pada cucu dan cicit..piut.. dan seterusnya..


Jalur Gemilang tanda semangat kemerdekaan terpampang di mana .. Di office, pakaian , rumah , kereta.. Namun sejak beberapa tahun kebelakangan ini semangat itu kian pudar. Sepanjang perjalanan mom dari rumah ke office ada beberapa jalur gemilang saja yang ada. Kereta-kereta pun dah tak ada gantung bendera.Kalau dulu time mom masih sekolah (15 tahun yg lalu..ei dah lama tu..dah tua rupanye mom kan) kereta siap paint gambar bendera dekat body kereta. Macam -macam style ada.. ni dari tadi mom asyik perhati kereta lalu-lalang depan office tak ade pon bendera. Mungkin busy dengan tugas harian sehingga terlupa kot. Tak pe la ada 4 hari lagi ni.Jom la memperingati Hari kemerdekaan kita.


i malaysia.




ps - bendera kecik mom dekat kereta diterbangkan angin..laju sangat ke bawa kereta.. baru 60kmj .. ???




























3 comments:

sop said...

selamat menyambut merdeka! apa peranan kita sebagai anak merdeka?

Anne said...

selamat hari merdeka.. lain orang lain pendapatnya..bagi saya: - Cintai dan jagala nama baik negara kita Malaysia.Hargai pengorbanan pejuang terdahulu untuk capai kemerdekaan sekarang. (^^o)

Josh Healy said...

Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails